zaterdag 25 november 2023

Enthousiast.

 





















Vorige week gingen we kijken naar het optreden waarvoor de jeugd drie dagenlang had geoefend. Bij het Maaslandcollege was weer een groep van Heartglobal te gast. Jongeren die uit alle delen van de wereld, op scholen, samen met de leerlingen een zang en dansshow in elkaar zetten. Ze krijg onderdak bij gezinnen en bij onze dochter was deze keer een meisje uit Japan. Vorige keer een meisje uit Amerika. Onze kleinkinderen vinden dit ook leuk, want er wordt volop Engels gesproken en dat is fijn, wanneer je op de tweetalige opleiding zit.

De bovenste foto is van de groep die hier te gast was. Ze stelde zich natuurlijk voor, uit welk land ze kwamen, zongen in hun eigen taal en traden een half uur op. Verder werd elk optreden samen met de leerlingen gedaan.

Dit luchtorkest vond ik heel leuk. Met de muziek van het grote orkest op het beeldscherm erachter, werd er solo op lucht instrumenten gespeeld. Blokfluit zie je, mond harmonica, dwarsfluit, grote trom, hartstikke leuk.

Het gaat er ook om, dat men dingen doet waarvan je voorheen dacht, dat kan ik nooit, of dat durf ik helemaal niet en dat je de angst overwint en je het met ondersteuning, samenwerking en hulp toch voor elkaar krijgt.

Ik vroeg onze dochter, wat deden jullie zoal 's-avonds ? Nou. gezellig samen eten en Hiyo, het Japanse meisje, vond boerenkool met worst heerlijk, ze schepte twee keer op. Ook hebben ze gesjoeld, een spel wat voor haar onbekend was, maar dat ze vol enthousiasme speelde. Pepernoten werden er gebakken en ze konden natuurlijk niet al te laat naar bed. Kortom, het waren drie mooie dagen.
Mooi dat we er wat van mee hebben kunnen beleven.
De foto's zijn gemaakt met een telefoon, vanuit een donkere zaal, blijft moeilijk, maar zo krijg je toch een indruk.








12 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee en wat leuk dat er kinderen vanuit de hele wereld aan mee deden. Je hoort of leest wel eens dat daar hele mooie vriendschappen uit voort komen. Ook leuk dat jullie er bij waren. Groetjes Juffrouw Ooievaar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een ontzettend mooi idee. Zoveel jongeren die samenwerken en iets moois presenteren. Leuk dat het Japanse meisje de boerenkool lekker vond.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige enthousiaste groep kinderen, geweldig dat er
    zoveel landen aan mee deden, en wat een saamhorigheid. Wat leuk
    dat er bij jullie dochter een meisje uit Japan was en dat ze heeft zitten smullen van boerenkool met worst, geweldig!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De energie spat van de foto's. Uitwisselingen kunnen heel leuk zijn. Je moet alleen mazzel hebben met je gastgezin. Wij hebben het ook een paar keer gehad toen onze 3 jongens nog op het middelbaar zaten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Muziek verbindt groepen mensen.Dat is goed te zien als ik maar deze foto’s kijk waar een grote groep die volstrekte vreemdelingen van elkaar zijn, van en met elkaar genieten.Verschillen in ras,geloof,achtergrond,geaardheid etc. worden over het algemeen volledig vergeten,Zo kan het dus ook.Kunnen velen op onze aardbol een voorbeeld aan nemen!
    Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk. Op je foto's is het enthousiasme goed te zien. Boerenkool en sjoelen, betere kennismaking is er niet, zo oerhollands! Top.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een goed én leuk initiatief. Mooi dat de wereld ineens kleiner wordt 👍🏻

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Alleen al het initiatief is prijzenswaardig. Muziek verbindt. Dat zie je op de foto's. Het plezier en enthousiasme spat eraf! Ondanks alle verschillen, kun je samen een geheel vormen...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ontzettend leuk zoiets! Alet

    BeantwoordenVerwijderen