zaterdag 10 augustus 2019

Elfstedentocht op de fiets.

Bij de wekelijkse Crea 5219 had ik begin dit jaar al verteld wat ons DOEL zou zijn, het fietsen van de Elfstedentocht. Hier gingen we dus op pad, gewoon vanuit onze woonplaats. maar een paar dorpen verder hadden we al pech. Het pont waarmee we over de Maas moesten was gestremd. Daarom moesten we verder fietsen naar het volgende pont en dan aan de andere kant van het water weer terug om de route aan de overkant van het eerste pont op te pikken. Gelukkig was het heerlijk weer en ach, het worden meestal wel meer kilometers dan gepland.

Die dag gingen we ook een heel stuk over de Veluwe, waar we dit kunstwerk zagen liggen. ADRI VERHOEVEN is de man die de keien heeft ontworpen. In totaal zijn er twaalf plekken waar de keien liggen. De bedoeling is om mensen langs een route vanuit het centrum van Ede naar de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum in Otterlo te leiden. De twaalf steenformaties markeren de fietsroute. Dit werk heet Territorium 2009.

Etappe Berghem-Uddel, 99.91 km.


12 opmerkingen:

 1. Superleuk dat jullie dat doen!Echt een prestatie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat het pontje niet voer...maar gelukkig hebben jullie geen tijdslimiet 😉. Wat een prachtig gepolijste keien, de fotograaf wordt er zelfs in gespiegeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed van jullie. Veel plezier en succes toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed van jullie, prachtig om te doen. Overnachten jullie bij Vrienden op de Fiets?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een uitdaging! Heel veel succes en plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie keien. Binnenkort gaan we naar Kröller-Müller. Eens kijken of we via deze route kunnen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga bijlezen! De stenen vind ik prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De elfstedenroute met de fiets waren we met de fietsvriendinnen ook ooit van plan alleen vonden we de ritjes te kort. Maar bij jou zie ik wel lange ritten. Is dat omdat jullie eerst op weg er naar toe ook al fietsen zodat jullie aan die kilometers komen? Ik ga straks het vervolg hierboven lezen. Nu weeral geen tijd maar zo op het eerst zicht super leuk jullie fietstocht. Dankjewel om me aan te porren weer snel te starten met bloggen! ;-) Lief hoor. Ik ga er deze week werk van maken! Dagdag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Elfstedentocht op de fiets is iets van 240 km, maar wij fietsten ongeveer 860 km. Dat komt inderdaad omdat we vanuit ons huis waren vertrokken. We plannen per dag meestal zo’n 75 tot 80 km. Uit ervaring weten we dat er meestal nog wat bij komt. Soms is er een wegomlegging, of je mist een afslag en bovendien moet je soms, wanneer je bij het gastgezin bent, ‘s-avonds nog weg op de fiets om te gaan eten. Ik weet niet hoeveel kilometers jullie met de fietsgroep altijd maken, maar de Elfstedentocht is echt super. Ik beveel het aan hoor.

   Verwijderen