vrijdag 30 augustus 2019

HANDS ... Crea 52 19.

Als ik ooit nog eens een taal ga leren dan is dat gebarentaal. Ik vind het fascinerend om te zien. Daarom was het ook niet moeilijk toen ik zag dat Hands/ handen het woord van deze week is. Ik koos daarom voor het handalfabet. Een handalfabet of vingeralfabet is een verzameling gebaren waarmee alle letters van een alfabet worden uitgebeeld. Het spellen van woorden met behulp van gebaren uit het handalfabet wordt vingerspelling genoemd.Het is een onderdeel van een gebarentaal.
Vingerspelling wordt in gebarentaal gebruikt voor woorden en namen waar nog geen gebaar voor bestaat, of als een van de gesprekspartners het gebaar nog niet kent. Het kan ook worden gebruikt voor het benadrukken of verduidelijken van afkortingen, termen of eigennamen.
Communicatie met doofblinde mensen gaat ook via een handalfabet. De woorden worden dan letter voor letter in de handpalm van de doofblinde gespeld, zodat die kan voelen wat de ander zegt.

Ik heb de bladzijden eerst met Gesso ingesmeerd, daarna verf erop gedaan met een sponsje. een hand erop getekend, lees overgetrokken en het alfabet opgezocht. Alle letters uitgeknipt en opgeplakt.
Ben blij dat het gelukt is om deze week weer mee te doen. Door de drukke vakantie periode kwam het er steeds niet van en om niet in de stress te geraken, heb ik het toen maar losgelaten. Het is tenslotte geen verplichting.

6 opmerkingen:

 1. Zo is dat, het is geen móeten, dus alleen doen als je er tijd en zin in hebt.😉
  De gebarentaal heeft me altijd gefascineerd, ook ik heb altijd gedacht dat nog eens te gaan leren, maar ik denk dat het er niet van gaat komen (het staat niet helemaal bovenaan mijn to-do-list). Wat heb je deze bladzijde mooi gemaakt! De gesponste achtergrond kleurt mooi bij de gedrukte letters en al die losse letters komen allemaal mooi uit de grote hand, schitterend!
  (Ik heb net 'mooi' uitgebeeld met mijn vingers☺️).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt mij ook een mooie taal om te leren. Mawr ik denk niet dat ik dat ooit zal gaan doen. Jouw alfabet is trouwens erg leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk dat je nu weer aanhaakt! Mooi, dat jij de gebarentaal onder de aandacht brengt. Het is inderdaad taal met handen.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk gedaan, en het lijkt mij ook mooi om het te kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gedaan. Klanken en woorden ondersteunen met gebaren helpt ook kleine kinderen om een taal nog beter te leren. Ik zou er ook graag meer van willen weten en kunnen. Wie weet ooit.

  BeantwoordenVerwijderen