dinsdag 3 juli 2018

Zon-zon en nog eens zon.

Heerlijk, je hoort mij niet klagen hoor. Ik hou van de warmte en met de wind van de afgelopen dagen erbij word het binnen ook niet zo snel benauwd. Het "droogte-alarm" van de waterbedrijven betekent niet dat we en masse flessenwater moeten hamsteren, verzekert Brabant Water. Er is voldoende kraanwater, maar de druk in de leiding kan lager zijn door grootverbruik las ik in de krant. Dat is dan weer een geruststelling, alhoewel je het nooit weet natuurlijk, want hoe dikwijls is het niet gebeurd dat er na een bericht "het kan geen kwaad voor de volksgezondheid" toch anders bleek te zijn. Maar enfin we springen sowieso zuinig om met water ook als het niet zo droog is. En fietsen hè, we fietsen wat af met dit mooie weer. Zo zagen we gisteren dan ook deze mooie regenboog kleuren over een aardappelveld gaan. De boer was aan het sproeien en aan het einde van de stevige straal, wanneer er een waas van druppels over het veld waaiden, veranderde die met medewerking van de zon in dit mooie schouwspel. We hebben er echt een tijdje naar staan kijken. Een eind verderop zijn we nog eens van de fiets gestapt om een klein tafereeltje ( ja echt heel klein ), wat iemand in het gat in de boom had gezet te fotograferen. Het is Maria met kind en nog een ander "Heiligenbeeldje". Het plantje maakt het compleet, vond het wel grappig om te zien.

13 opmerkingen:

 1. Hier gelukkig nog voldoende water, We sproeien om de dag de moestuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal eens. Heerlijk weer. En buiten op de fiets is van alles te beleven. Ben bezig met een blog over onze vakantie in Drenthe, was zo fantastisch daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou ook van dit weer,krijg er energie van

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toos,

  Bedankt voor je aardige reacties. Zelf ben ik geen liefhebber van dit hete weer, het mag van mij 5-10 graden minder zijn.
  Leuk zo'n tafereeltje in de boom, in 2014 stond er in Oss ook een Mariabeeld in een boomholte.Ik heb er nog een logje aan besteed.

  https://haiku--blog.blogspot.com/2014/11/wees-gegroet-gedachte-van-deze-week-44.html

  Het vorige logje over het heilig boontje is ook grappig, houd mij wel aanbevolen voor zo'n boontje.

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wanneer ik boontjes heb zijn er ook een paar voor jou maar het nog steeds spannend want er zitten nog geen bloemen in.

   Verwijderen
 5. Wat prachtig, bijna feeeriek als het ook nog zo weg zweeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik word eigenlijk een beetje loom van dit warme weer. Ik vind het eerder hangmatweer dan fietsweer. Mooie tafereeltjes kwam je tegen. Leuk dat "boomkapelletje".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij vinden juist dat je met warm weer het best kunt gaan fietsen. Met fietsen maak je altijd je eigen wind zeggen we dan en dat brengt verkoeling. Zo zie je maar, voor iedereen is het weer anders.

   Verwijderen
 7. ahhh ik geniet ook erg van de warmte Toos, voel mijn handen en voeten nauwelijks :-) heerlijk,
  grappige beeldjes in de boom :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi zoals je die regenboogkleuren hebt gevangen op je foto. En dat je oog zomaar valt op die hele kleine beeldjes in de boom. Blijft toch altijd leuk hè, om al fietsend alle mooie en verrassende plekjes te ontdekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voor mij is het iets te warm. Ik moet mezelf “dwingen”om iets te doen, want tja, al die lapjes willen graag een quilt worden. Maar ik zit ook regelmatig buiten met een boek. En dat is heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het heerlijk dit weer en mij hoor je dan ook niet klagen. We genieten ervan, elke dag weer opnieuw.

  BeantwoordenVerwijderen