maandag 9 juli 2018

4000 km.

En weer 1000 km erbij. we fietsten met een omweg naar Dodewaard omdat we daar dan om ongeveer lunchtijd zouden zijn. C. had weer een mooie route uitgezet. Eerst met het pontje over de Maas en daardoor kwamen we ook weer langs het ooievaarsnest van enkele weken geleden, tjonge-jonge wat zijn ze flink gegroeid. We fietsten lekker over de dijk, dronken koffie in Beneden-Leeuwen, weer verder over de dijk ( ben dol op dijken ) staken de Waal over en zagen in Dodewaard deze oude kerk. Hij is gebouwd omstreeks 1050 en HIER lees je wat over de historie. Mij was het eigenlijk meer te doen om de zonnewijzer, altijd leuk om te zien of het klopt maar dat behoord met de invoering van de zomertijd tot het verleden. We kunnen er zelf ook wel een uur bijtellen, maar gelukkig hebben we de klokken nog, die hingen er genoeg en vanuit elke kant van het dorp is de tijd te zien.
We waren mooi op tijd voor ons "twaalfuurtje" zal ik maar zeggen en het was weer verrukkelijk.

 

11 opmerkingen:

 1. Wat een historie in dat rivierengebied. Daar wil ik ook wel fietsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn jullie toch een sportieve fietsers, complimenten hoor. Mart ging vanmorgen ook al vroeg weg, 71 km. maar dan wel de Col de Mezenc beklommen, 1500 m.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk zo’n col beklimmen, wij moeten het nu doen met bruggen en viaducten :-(

   Verwijderen
 3. Fijn zo'n man die routes bedenkt. Ik heb er ook zo eentje en maak er dankbaar gebruik van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke tocht. Hebben jullie elektrische fietsen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. knap gedaan en een welverdiende lunch gaat er altijd wel in dan hé Toos

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk om zo veel te kunnen fietsen. Met een man die niet van fietsen houdt (ik ga ‘m te snel) wordt er hier meer gewandeld. Ook fijn, maar op de fiets kom je zo lekker verder weg.

  BeantwoordenVerwijderen