donderdag 26 juli 2018

Oppaseten.

Afgelopen zaterdag werden we, als dank voor het oppassen, weer getrakteerd op een lekker etentje. Het begon 's-middags rond koffietijd en onze jongste kleinzoon had bedacht dat we maar eens moesten beginnen met een "bedreigde diersoorten taart". Op school was iemand van het W.N.F daarover komen vertellen ( niet over de taart hoor ). De Panda werd gekozen en ook helemaal zelf gemaakt met de hulp van zijn zus en papa of mama, dat weet ik niet. Het was verrukkelijk evenals het weer, dus we zaten lekker buiten in de tuin en de kinderen doken regelmatig in het zwembad of sprongen op de trampoline. Na de koffie kregen we verschillende nootjes, mooi gepresenteerd op een plankje en in mini bloempotjes, en honing om in te dippen. Bij het derde eetmoment werden er verschillende soorten broodjes geserveerd, groenten frieten ( gele en oranje wortelen, bleekselderij, komkommer en rabarber ) met hummus, aioli en muhammara. Een tijdje later kwam de soep, ook weer leuk geserveerd in glaasjes. Voor ieder een tomaten, een champignon en een courgette soepje. Ondertussen hadden de kleinkinderen nog wat bedacht, synchroonzwemmen, ja fantasie hebben ze wel. Even geoefend en toen kregen we een voorstelling. Hilarisch ! Dan waren we beland bij nummer vijf, het hoofdgerecht, broccoli camembert quiche met notenrijst. Alle gerechten vers en helemaal zelf gemaakt. Maar we waren er nog niet want nummer zes op de kaart was chocolade mousse met karamelsaus en cashewnoten, waaw zóó lekker. Daarna nog koffie met keuze uit vier soorten chocolade van het bekende Nederlands merk dat strijdt voor 100% slaafvrij van deze lekkernij. Nou daar heb ik er maar een van geproefd want het was mooi geweest. Het was inmiddels een uur of tien, nee we hebben er wel onze tijd over gedaan. Het was heerlijk en we gaan nog maar even door met oppassen ( haha, doen we toch wel hoor ) veel te leuk.


10 opmerkingen:

 1. Dat is echt genieten van welverdiende lekkernijen en aandacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat geweldig zo'n mooie, lekkere en met liefde bereide maaltijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat vind ik toch zo'n leuke manier om jullie te bedanken en zeker als de kinderen het allemaal zelf bedenken! Waarschijnlijk worden het straks allemaal keukenprinsen en prinsessen! Ik maak nog steeds heel vaak de watermeloen feta snack klaar: ook een bedank/verrassingsrecept tòch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat hebben jullie kinderen en kleinkinderen ontzettend hun best gedaan om jullie een heerlijke maaltijd voor te schotelen, echt leuk. Daar ga je met plezier weer een jaar voor oppassen;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn jullie lekker verwend. Voor zo’n heerlijke dag pas je met liefde weer een jaar op.

  BeantwoordenVerwijderen