woensdag 18 juli 2018

Prettig park.

Ik kan eigenlijk wel zeggen dat we zijn opgegroeid met de Efteling. Vroeger, héél vroeger, toen de Efteling pas bestond gingen we er, met onze ouders, heen met de fiets. Er was toen alleen het SPROOKJESBOS, een speeltuin en de STOOMCARROUSEL. Later ging ik er heen met mijn verkering ( nu mijn man ) en nog veel later met onze kinderen. Het Park was toen al flink uitgebreid. We vierden er het vrijgezellenfeest van onze dochter, die onder valse voorwendselen daar naartoe was gebracht en waar de hele groep verstopt zat bij de diverse sprookjes ( ik was Doorntoosje ). Dochter kreeg een plattegrond mee en moest door middel van puzzels oplossen ons zien te vinden. Iedereen had iets lekkers gemaakt voor een pick-nick en toen de groep compleet was hebben we ( het was schitterend weer ) heerlijk zitten eten. We waren er ook alweer een paar keer geweest met de kinderen en inmiddels ook kleinkinderen en afgelopen zondag was het wederom Eftelingdag met z'n allen. Het is nog steeds een heerlijk park voor jong en oud en het wordt nog steeds heel goed onderhouden. De bomen, struiken, bloemen en planten ( zelfs die in potten ) zagen er, ondanks de droogte van de afgelopen weken, prima uit. Ik moet toegeven dat er heel veel attracties zijn waar ik niet meer in ga, maar even zoveel waar ik volop van kan genieten en gelukkig zijn er nog steeds de aloude vertrouwde sprookjes en de carrousel.


5 opmerkingen:

 1. Ik ben er al jaren niet meer geweest. Al die attracties zijn niet aan mij besteed. Ik kwam er vroeger geregeld toen het nog alleen een sprookjesbos was en dat vond ik prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die grote attracties daar ga ik ook niet meer in maar de kinderen en kleinkinderen vinden dat geweldig.
   Ik ga meer voor wat rustiger zoals de Fata Morgana of Symbolica. Schitterend hoe ze dat weer hebben gemaakt en in het sprookjesbos waren ook nieuwe dingen bijgekomen. Het blijft een prachtig park.

   Verwijderen
 2. Mooi, dat er zoveel herinneringen aan verbonden zijn Doorntoosje :-)
  Ik ben jaren geleden een keer geweest en vond het prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat het veertig jaar geleden is dat wij er voor de eerste en laatste keer waren. Onze kinderen zijn zwaar tekort gekomen, zeggen wij altijd;-)

  BeantwoordenVerwijderen