zaterdag 14 juli 2018

Op reis.

We gingen op reis, niet zo heel lang hoor, 55 minuten liepen we door het MENSELIJK LICHAAM. We leerden hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Je gaat bij de knie het lichaam in en komt aan het einde van "de reis" bij de hersenen weer naar buiten. Onderweg kregen we een paar keer een 3d bril op en zaten we o.a echt met ons hoofd tussen de zaadcellen die op weg waren om een eitje te bevruchten. We zagen de bloedstromen en het gevecht van bloedlichaampjes dat plaatsvond om een infectie van een wond te voorkomen. we zagen de darmen werken en dat alles van binnenuit. Dit reisje was in het kader van ons jaarlijks uitstapje met de kleinkinderen. Na "de reis" was er nog het interactieve deel waar ze testjes konden doen en games spelen. Allemaal over het menselijk lichaam en je gezondheid. Ik moet eerlijk zeggen, het was niet zo spectaculair als we gedacht hadden maar wel leuk om een keer gedaan te hebben.

6 opmerkingen:

 1. Nog nooit gedaan maar het lijkt me leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met het oplossen van een puzzel heb ik er een aantal jaren geleden twee kaartjes voor gewonnen. We maakten er een weekendje Den Haag van en sloten het af met een bezoek aan Corpus. Zonder die kaartjes zouden we waarschijnlijk niet speciaal daarvoor zijn afgereisd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat was een heel erg leerzaam reisje Toos, grappig wat er allemaal kan hé :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was er een paar jaar geleden met mijn jongste zoon en een vriendje. Ze waren toen ongeveer 10 en ik vond het zeer de moeite en interessant. De jongens ook, alhoewel ze de bevruchting enzo liever overgeslagen hadden wegens gênant ;-)

  BeantwoordenVerwijderen