zaterdag 8 januari 2022

Watertoren - 81. Eibergen.

Nog één toren van de zeven hadden we te gaan op deze supermooie dag (31 aug 2021). Voor mijn gevoel al een eeuwigheid geleden. Deze laatste toren fotografeerden we op weg naar het punt waar we begonnen waren en waar onze auto stond geparkeerd. 

Deze toren , in Eibergen, is ontworpen door architect J.H.J. KORDING en is gebouwd in 1935, heeft een hoogte van 46 meter en heeft twee waterreservoirs van 400 en 200 m³.

Een watertoren met mooie, tenminste als je daarvan houdt en ik hou daarvan, lange, smalle raampartijen en links en rechts van de deur zagen we de ingemetselde terracotta wapens van de gemeenten Eibergen, Haaksbergen, Groenlo, Neede en de provincie Gelderland. Ook deze verticale raampjes zijn leuk om te zien, evenals alle witte elementen aan de toren.

Al met al een dag die de moeite waard was, met zeven heel gevarieerde torens, mooi fietsweer, mooi terrasweer ook en ik kijk weer uit naar de volgende watertorenfietstocht. Er staan er al een paar klaar, maar eerst moet ik er nog een paar (ik dacht een stuk of drie) hier laten zien. Man man, wat loop ik achter !
 

16 opmerkingen:

 1. Kalm aan, ik zeg dat ook tegen mezelf trouwens. Het is niet erg om achter te lopen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, er zijn ergere dingen, maar soms ben ik het ineens beu.
   Misschien komt het wel omdat we weer aan een nieuw jaar zijn begonnen, dan wil ik ook altijd gaan ruimen, plaats maken voor nieuwe dingen, tja dat zal het zijn.

   Verwijderen
 2. Niemand, die weet dat je achterloopt, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welnee, achterlopen is niet erg, het wordt er heus niet minder boeiend van. Deden jullie Twente en de Achterhoek in dezelfde fietstocht? Ik weet dat jullie je hand niet omdraaien voor een paar kilometers, maar het lijkt me een flinke tocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was ook een aardige tocht, 88,42 km om precies te zijn.
  We parkeerden de auto in Eibergen en van daaruit had C. een fietsroute gemaakt naar de watertoren in Haaksbergen, de drie torens in Enschede, de twee in Hengelo en dan weer richting de laatste toren in Eibergen. Zo kom je de dag wel door ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zijn alle watertorens eigenlijk nog in gebruik?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De meesten niet, maar er zijn er nog wel enkelen echt in gebruik als watertoren. Sommigen zijn bewoond er zijn er ook waar een restaurant in is gevestigd en er zijn er waar je kunt overnachten. Dan kom je er ook nog wel eens tegen die zwaar verwaarloosd zijn, kortom het is steeds weer een verrassing.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk om tochtjes te maken met een doel. Hier in Kwadijk is ook een watertoren maar dat is volgens mij een heel eind bij jou vandaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een eind van ons vandaan, maar we gaan alle watertorens in Nederland fotograferen, dus we zullen er toch heen moeten :-)

   Verwijderen
 8. Zooo Toos dat was dus zeker een zeer vruchtbare dag op
  31 Augustus 2021, plus nog eens geweldig mooi weer.
  Deze vind ik ook super mooi, vooral ook op de detailfoto's
  zie je de schoonheid zo mooi. Ook die speciale kleur lichtblauw
  die je wel vaker bij torens ziet vind ik erg mooi.
  Op naar de volgende....hier in Sneek staat er ook eentje of
  hebben jullie die misschien al eens vastgelegd???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben die nog niet vastgelegd, maar dat gaat vast nog gebeuren !

   Verwijderen
 9. Alle watertorens? Vergeet deze niet. Ligt niet echt binnen de bebouwde kom, wel een mooie omgeving om te fietsen.
  https://www.canonvannederland.nl/nl/overijssel/salland/hellendoorn/watertoren-

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Ferrara, stond al op de lijst, nu nog een fietsroute plannen.
   Mooie strakke toren.

   Verwijderen
 10. Weer een mooie toren. Ik vind die drie ramen prachtig, vooral de kleuren. Leuk met die wapens in de muur. Ik snap wel dat je weer “bij” wilt zijn, dat is lekker, aan het begin van een nieuw jaar. Ik wens je man succes met alle routeplanningen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Inmiddels denk ik niet meer 'o, een watertoren..' Nee, ik kijk nu wel anders naar die bouwwerken. Er is altijd wel iets bijzonders te ontdekken!

  BeantwoordenVerwijderen