vrijdag 28 januari 2022

ROLODEX kaartjes.

Het was een dilemma, zou ik mee gaan doen met het woord van de maand bij SANDRA, wat ik een leuk idee vind, of zou ik beginnen om wat met mijn Rolodex te gaan doen. Vorig jaar zag ik dat bij ELIZABETH en aangezien hier ook zo'n ding in huis staat en het me wel wat leek, ben ik begonnen met dat laatste.

Van alle namen en adressen die er in staan ga ik persoonlijke kaartjes maken. Nou het begin is de A en laat ik nou deze week wat gemaild hebben met een goede vriendin waarvan de achternaam met een A begint.

Ik heb haar gevraagd wat haar lievelingsbloem is, lievelingskleur, eten  en lievelingsdier. De bloem, nou dat is wel duidelijk en op dat kaartje wordt ook nog het adres geplakt. lievelingsdier had ze niet, ze houdt van blauw en van gebakken sliptongetjes. Het begin is gemaakt, maar het was wel een heel gedoe om die gleufjes redelijk te knippen. het is dan ook niet zo super, maar als het eenmaal in de Rolodex zit kan ik er mee leven. Al doende leert men en misschien gaat het op een andere manier beter. We gaan het proberen.

 

14 opmerkingen:

 1. Ohhh wat leuk Toos dat je ook zo'n mooie Rolodex-molen hebt,
  en aan de slag gaat met de kaartjes, wat je laat zien ziet er
  al gezellig uit. Er bestaan speciale mallen voor die gleufjes
  en als ik me goed kan herinneren heeft Elizabeth een keer een
  soort randpons gekocht voor die gaatjes, kijk maar eens naar deze link:

  https://www.sherlocksplace.nl/nl/randpons-rolodex-hole.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Josephine voor de link. Altijd handig.
   Bij Elisabeth had ik het ook gezien, maar je wil het toch altijd eerst zelf proberen, eigenwijs hè ! Heb nog wat anders in mijn hoofd om te proberen. Kopen kan altijd nog en we zijn tenslotte bezig om te “ontspullen” .

   Verwijderen
 2. Wat leuk ! Ik ben gek op rolodex en zie ze regelmatig langskomen. En dan twijfel ik weer of ik er eentje zal kopen. Maar jij had er gewoon een staan, dat vind ik helemaal leuk. Weet je dat er speciale perforators voor zijn? Leuk zoals jij hem gebruikt. Ik kreeg meteen trek in sliptong. Heerlijk. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat leuk het is dus een speciale molen ik dacht fewoon een klein multomapje dat worden hele bijzondere kaartjes met adressen leuke inspiratie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. toos wat ben je toch een heerlijk creatief mens. geweldig weer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee om zo persoonlijke naamkaartjes te maken! Ga je bij ieder vragen naar hun favorieten en die dan op de kaartjes verwerken?
  Heerlijk dat je een Rolodex in huis had, stilletjes ben ik jaloers, maar wie weet loop ik er ooit nog eens tegen eentje aan.
  Veel plezier met je alfabet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms zal ik het vragen en soms weet ik het al.
   Maar de R die is nog lang niet aan de beurt Marjan 😉

   Verwijderen
 6. Wat een leuk project. Begrijp ik het goed dat iedereen twee kaartjes krijgt? Ik schiet deze reactie nog een keer in. De eerste is ergens blijven hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee het is één kaartje.
   Op de bovenkant, met de rozen en de A, staat nu ook het adres (laat ik hier natuurlijk niet zien) Draai ik verder, dan zie je de onderkant.

   Verwijderen
 7. Wat een heerlijk project. Leuk om zo persoonlijk in te vullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, dit vind ik natuurlijk hartstikke leuk! Het ziet er super uit, Toos.
  Hoe groot zijn jouw kaartjes? Die van mij waren 5,5 bij 10 cm, wat ik erg klein vond om te vullen met beschikbare afbeeldingen.
  Ik ondervond precies dezelfde moeite met de inkepingen. Maar ik kreeg de tip om hier een pons voor te gebruiken en toen was het een fluitje van een cent...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn kaartjes hebben dezelfde maat Elizabeth en inderdaad het is wel even zoeken naar kleine dingen, maar dat zien we dan maar als uitdaging ;-)

   Verwijderen
 9. Wat leuk dat Elizabeth je zo geïnspireerd heeft dat je ook met je Rolodex kaartjes aan de slag gaat. Het eerste kaartje is al meteen een succes :)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een ontzettend leuk idee! De eerste kaart is al prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen