vrijdag 21 januari 2022

Maar niet heus !

Dit is echt zo'n lekkere combinatie....Toen ik dat las wou ik het ook meteen maken, deze kaneelthee met mandarijn. Leek me ook nog best gezond, dus aan de slag.

Voor 8 personen heb je nodig: 1 liter kaneelthee, 3 steranijs, 3 kruidnagels, 500 ml (liefst versgeperst) mandarijnsap (verwarmd), 4 limoentjes (uitgeperst) en voor de garnering dunne plakjes mandarijn en kaneelstokjes.

Mix de hete goed getrokken thee met de specerijen en alle sappen in een grote kan of pot. Schenk de thee in glazen. Maak een inkeping in dunne plakjes mandarijn, draai ze open (één kant naar links en één kant naar rechts) en zet op een kaneelstokje dat op het theeglas ligt.

Wij vinden mandarijnen lekker, limoen wat minder, kaneel houden we ook van evenals van steranijs en kruidnagel, maar van de combinatie.........nou, niet heus.

Heb het recept (Libelle) toch geplaatst, want wat wij niet lekker vinden, kan voor een ander natuurlijk verrukkelijk zijn.
 

6 opmerkingen:

 1. Het eindresultaat ziet er overigens wel verrukkelijk uit Toos,
  maar jammer dat de smaak voor jullie niet het verwachte
  effect gaf. En eigenlijk vind ik steranijs, kaneel en een
  kaneelstokje alle drie met duidelijke aanwezige smaken ook wel
  een beetje teveel van het goede. Denk dat alleen het zakje kaneelthee
  met toevoeging van wat mandarijn sap en een knijpje limoen een
  fijnere smaak zou hebben.
  Maar net wat je al schrijft, voor iemand anders is dit misschien wel
  helemaal het einde. Het oogt heel lekker en creatief, dat zeker wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er inderdaad aanlokkelijk uit maar het zou niets voor mij zijn. In ben wat intolerant voor deze te sterke specerijencombinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms valt een nieuw recept tegen, maar je hebt het wél geprobeerd en het kan nu uit het hoofd om plaats te maken voor een nieuw recept ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat het niet naar jullie smaak was. Waarschijnlijk zijn het iets te veel scherpe smaken bij elkaar. Geef mij maar gewoon kaneelthee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah, wat jammer nou... Het klonk zo heerlijk bij elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen