vrijdag 11 juni 2021

Crea 2021 - Alfabet - week 12 - L - Loki.

Toen we bij de letter I waren en ik samen met Bo inchies had gemaakt, zei ik, als je soms nog eens een idee hebt  voor een bepaalde letter, dan geef je maar een tip. Nou, ik zag haar hersens werken en even later vroeg ze me, wanneer is de letter L aan de beurt. Ik doe om de veertien dagen mee, dus tel maar uit. Deze week dus en laat dat nou net de week zijn dat de nieuwe serie van haar grote idool zou beginnen. LOKI, ik ken hem niet, maar dat wil natuurlijk niks zeggen. De acteur die LOKI speelt is Tom Hiddleston en hij kan dansen, zingen, acteren natuurlijk en zelfs muziek maken met lepels HIER, als het is gelukt, een filmpje. Als LOKI is hij een slechterik, maar ook weer niet want toen hij de wereld wou overnemen was hij onder "mind control" en iemand had hem gechanteerd. Niet veel mensen vertrouwden hem, want hij was de god van het Kattenkwaad & Leugens. Hij is niet slecht, maar gewoon verkeerd begrepen, aldus Bo. Tom Hiddleston speelt al sinds 2011 de rol van LOKI en dit jaar is het 10 jaar, een jubileum. Woensdag is de nieuwe serie gestart.

Maar wat zou ik daar nu mee kunnen doen ?  Gelukkig was ze laatst jarig, kreeg een boek (Engels) en kon ik een boekenlegger maken. Linnen heb ik gebruikt en manlief zocht op internet een afbeelding van LOKI. Er was nog net genoeg transfer papier in huis en kon het erop gestreken worden. Even achter de naaimachine, et voici ! Ze kreeg allerlei leuke cadeaus, maar het mooist vond ze Loki op canvas afgedrukt. Die komt op haar kamer te hangen. 

13 opmerkingen:

 1. Ik heb ook nog nooit gehoord van Loki.
  Weer Wat geleerd.
  En de boekenlegger is mooi geworden.
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Loki.... zo leer ik vandaag ook weer wat bij ;o)
  Geweldig dat Bo zei dat hij niet slecht was maar gewoon verkeerd begrepen! Dat is een schitterend gezegde en misschien wel op meerdere 'slechterikken' van toepassing.
  Het canvas ziet er mooi uit en Loki ook dus ik snap wel dat ze dat graag in haar kamer wil ophangen (het doet me ineens denken aan alle foto's uit de MuziekExpres die ik vroeger, tot ergenis van mijn ouders, met plakband op de muren plakte).
  Je boekenlegger is zó goed bedacht! Wat een mooi en origineel cadeau.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Twee vliegen in een klap. Een blij kleinkind wat wil een mens nog meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor mij een onbekende serie. Leuk om te lezen en wat heb je mooie cadeaus geregeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Loki, of Loke. Inderdaad een Jætte en ook bloedbroer van Odin, Wotan. Leuk die noordische mythologie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer wat geleerd. Ik had geen idee wie Loki is/was

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb nog nooit van Loki gehoord. Maar het is duidelijk dat je je kleindochter erg blij hebt gemaakt met deze boekenlegger!
  Leuk met die 'franje' eraan...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor mij is dit ook iets nieuws, maar wat een SUPER idee
  van je Toos om een boekenlegger van Bo's favo held.
  Twee vliegen in één klap, jij hebt een mooie L post,
  en Bo in haar nopjes. Leuk dat jullie dit samen
  hebben uitgewerkt.....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Loki, ook nog nooit van gehoord. Zal mijn kleinkinderen er eens naar vragen.
  Dan is zo'n Loki- boekenlegger natuurlijk een super cadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een spannend verhaal met die Loki. Nog nooit van gehoord, maar mijn kleinkinderen zijn vast jonger dan Bo. Leuke kamer heeft ze, met een mooie poster van haar held.

  BeantwoordenVerwijderen