woensdag 30 juni 2021

5000 km.

In Tilburg staat niet alleen een mooie watertoren, maar ook staan er ontzettend veel SOCIAL SOFA'S. Je zou er echt wel een dag kunnen rondfietsen om ze allemaal te fotograferen, maar doen we niet. Wel de watertorens, daar gaan we doelbewust op af, maar de 'bèngskes' fotograferen we alleen bij toeval.

Als ik wat kan vinden over een socialsofa, dan zet ik dat erbij, zoals deze. Deze is ter gelegenheid van het vierenveertigjarig bestaan van de carnavalsvereniging. Over het bovenste kon ik nog niks vinden, Heeft het iets te maken met de kunstenaar Peter Bruers, is het familie van de Karin Bruers die op het idee kwam van de sofa's ? 

Best een leuk bankje, jammer dat het zo beschadigd is. Het staat op een hoek van de straat, volgens mij bij een winkelcentrum, maar dat weet ik niet meer zeker. 

Een uitnodiging om eens even rustig te gaan zitten om............nou ja, voor wat  er op staat hè !
Op de zitting een dambord, maar de damstenen moet je wel zelf op zak hebben en daar hadden we nou net niet op gerekend. Toch zitten hier wel regelmatig mensen, gezien de sigarettenpeuken op de grond.

En weer verder met de route. We kregen trek, dus op naar de lunch in Udenhout, want op 16 juni waren we de 5000 km gepasseerd en traditie is traditie nietwaar. We zaten op het terras, maar achteraf hadden we misschien toch beter binnen kunnen gaan zitten. Maar ach, als je fietst heb je het snel weer warm.

Maar even later moesten we weer stoppen, tjee weer een 'bengske' of 'benkske', ? Ik zag het al op twee manieren geschreven, wat is de juiste manier hè? Zal me dan maar bij SocialSofa houden. Deze sofa was een van de eerste SocialSofa's en hij staat al enkele jaren in het dorp. Wat ik wel vreemd vond is, dat voorheen deze van kunststof was, maar vanwege het weer vervaagde het ontwerp en  de sofa is gerenoveerd met mozaïek. Ik wist niet beter of ze zijn allemaal in beton gegoten. 

Mooie bank hoor met die oude foto's. 

En nog zo'n sofa, nu met afbeeldingen van excellente personen die veel voor de Udenhoutse samenleving hebben betekend. De afbeeldingen op de sofa's zijn fototegels.

Het was nog niet afgelopen die dag, want er volgde nog een toetje in de vorm van twee minibiebjes, ofwel boekenhopper zoals ik las. 

Een fleurig kastje, gemaakt voor en misschien ook wel met de medewerking van kinderen.

Kijk maar eens naar de mooie zijkanten.

En toen zagen we er dus nog een. 
Heel gezellig met een bankje erbij om even uit te rusten met een boekje op het bankje.

Leuk hè en ik weet dat degene die dit hier heeft neergezet, er ook veel plezier aan beleefd. Hoe weet ik dat, nou toen ik de foto's nam kwam er iemand op de fiets langs en die stopte. Bleek het de eigenaresse te zijn van deze bieb. Ze wist nog een biebje in de buurt, maar dat hebben we niet meer gezien, denk dat we eerder af moesten slaan op onze route. We gingen er niet speciaal naar zoeken en bovendien was het mooi geweest voor die dag.  

11 opmerkingen:

 1. Hahaha, ja natuurlijk, traditie is traditie!!! Grappig al die bankjes. Ik heb er hier in de buurt nog maar eentje gezien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, dat was een succesvolle fietstocht, qua fotogenieke onderwerpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie komen er-rug veel leuke dingen tegen hoor! Ik ben gek op dat soort bankjes, en wat een verschillen allemaal...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook op de Social sofa's heb je me opmerkzaam gemaakt. Ik heb er ondertussen ook een paar gefotografeerd. Die met dat dambord vind ik geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wowww een dag vol verrassingen Toos, Prachtig al die sofa's,
  ook erg leuk al de minibiebjes die jullie toch regelmatig
  tegenkomen. Ook ik denk dat een stel kinderen lekker mee
  gedaan hebben met schilderen, ENIG. Gefeliciteerd met jullie
  5000 kilometers die er inmiddels opzitten. De lunch was zeker
  verdiend, het ziet er ook bijzonder smakelijk uit, een
  creatieve kok dat kan niet anders.......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtige bankjes en die bieb kastjes zijn zo erg leuk aan de kant van de weg

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow Toos, wat een kunstwerken zijn al die banken. Reuzeleuk om te zien, net als die boekenkastjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een moois laat je zien! En dat dambord op de bank, geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke dag voor jullie. Allerlei moois gezien op één dag. Heerlijk. Hier is het biebhoekje weg gehaald, heel jammer, want ik haalde er regelmatig een leuk boek uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Na 5000 km heb je ook wel weer wat lekkers verdient ;) en nog gezond ook!
  Wat een leuke bankjes en wat zijn er veel verschillende leuk hoor en dan ook nog 2 bieb kastjes, zo kom je wel elke keer leuke dingen tegen.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen