zondag 8 november 2020

9000 km.

En weer konden we 1000 km erbij schrijven, want afgelopen vrijdag passeerden we de 9000 ste. Maar ook zitten we weer in een lockdown. Het begon enkele weken geleden met een gedeeltelijke en die werd dinsdag tijdelijk verzwaard. Wederom moesten we voor de lunch ons heil zoeken bij het kleine familierestaurant "Le Blanc". Helemaal geen straf hoor want het voordeel ervan is, dat we daar altijd het recept meekrijgen en dat deel ik hier met iedereen die er ook zin in heeft gekregen.

We kozen een heerlijke salade geserveerd met vers gebakken Italiaans brood.

Perensalade met parmaham en notendressing. (4 pers.)

50g hazelnoten of amandelen - 50g boter - 200g sjalotjes, in kwarten - 1 eetl. lichtbruine basterdsuiker.
4 kleine of 2 grote handperen, geschild en in plakjes - 2 eetl. citroensap - 150g gemengde (eiken)bladsla.
8 plakken parmaham.
Voor de dressing : 4eetl. olijfolie - 2eetl. notenolie - 2eetl. citroensap - 1theel. honing.

Rooster de noten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
Verhit de boter en fruit hierin de sjalotjes, bestrooi met de basterdsuiker en bak zachtjes nog enkele minuten.
Besprenkel de plakjes peer met citroensap.
Hak de afgekoelde noten grof en meng ze met zout, peper en de ingredienten voor de dressing.
Verdeel de sla, sjalotjes en peren over 4 borden.
Besprenkel met de dressing en garneer met de parmaham.
Heerlijk met het vers gebakken brood.

Maar voordat we lunchten, hadden we heerlijk gefietst, ons favoriete coronarondje. We hebben er verschillende, na gelang de windrichting. De route gaat over de Maasdijk en daar zien we dan DEZE MOLEN.

Eigenlijk hadden we nog nooit de naam van de molen gezien, dus dat moest er nu maar eens van komen. We fietsen altijd over de dijk en daar zagen we hem niet, in het straatje aan de andere kant wel. Alhoewel ! Even dichterbij halen.

Ook niet al te duidelijk. Kreeg hem niet goed te pakken. Nog even geprobeerd vanaf een ander punt, maar toen stonden er weer bomen in de weg. Wat dat betreft zat het niet mee. Maakt allemaal niet uit, de naam is Stella Polaris en op de link kun je er alles over lezen.










9 opmerkingen:

  1. De molen ziet er nog prachtig uit. De laatste restauratie is toch al 16 jaar geleden.
    Heerlijke lunch zo te zien en te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zijn jullie toch een toppers Toos, inmiddels alweer
    9000 km. afgelegd. De lunch ziet er weer heerlijk uit, en
    grappig dat jullie daar ook de recepten van krijgen,
    bedankt voor het delen. Mooie molen die jullie regelmatig
    tegen komen, en een oudje al 1865, dan wordt die goed onderhouden.
    Op naar de 10000 km........fijne week.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heerlijk als je dat allemaal kunt he Toos, echt tof.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijke lunch en dan nog zulke heerlijk weer: cadeautjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jullie komen op de mooiste plekjes! En ... ga je de 10.000 nog halen dit jaar?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wie weet Elizabeth, het is wel ons streven, maar dat zal ook aan het weer liggen.

      Verwijderen
  6. Die salade klinkt zalig Toos. En chapeau voor de 9000 km, wat een prestatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De molen is prachtig en die salade kopieer ik, wij houden van salades.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gefeliciteerd met jullie 9000 fietskilometers!
    Ik vind de foto's van de molen mooi, hoor.
    Sportieve groet.

    BeantwoordenVerwijderen