maandag 9 september 2019

6000 km.

"Het bewoonde landschap", dat is de naam van dit kunstwerk.

Een spiegel van de wijze waarop de bebouwing van Balgoij in het landschap staat

De geborgenheid van de bebouwde plekken staat er in contrast met het weidse landschap en zijn mysterieuze verten.

Overal blijf je tussen de bebouwing door de verte ervaren.

Tekst stond op het paaltje.

Het staat er al sinds 1999, we fietsen hier al jaren voorbij en we hebben het, toen het er pas was geplaatst, ook gefotografeerd. De kunstenaar is Adri Verhoeven en laat dat nu degene zijn van het KUNSTWERK dat we afgelopen zomer zagen op de Veluwe. Ik wist het niet hoor, maar toen we hier enkele weken geleden weer langs reden kreeg ik zomaar een helder ogenblik. Stop riep ik, even wat controleren en ja hoor, mijn vermoeden was juist.

Die dag passeerden we ook de 6000 km, maar van de lunch waarop we onszelf trakteerden heb ik geen foto deze keer, we waren zó verbouwereerd, dat we het vergaten. Het was ook echt niet de moeite van het fotograferen waard, we zaten gewoon op het verkeerde terras. Het was warm en we zochten een plek in de schaduw. Nou dat was niet moeilijk, er waren maar enkele tafeltjes bezet op het terras waar we gingen zitten en op de andere terrassen zat je in de zon of onder de parasol, maar daar was alles bezet. We dronken wat en vroegen naar de lunchkaart, nou die was heel beperkt. We kozen voor een tosti en meestal is het niet alleen een tosti, maar krijg je die "aangekleed" zal ik maar zeggen, geserveerd. Maar deze keer ècht niet, er lag nog wel een hoopje rauwkost bij en een klein bakje met ketchup. Hij blonk uit in eenvoud, zo zal ik het maar noemen en daarvoor hadden ze alles bij elkaar een uur nodig.
We weten nu in elk geval waar we nooit meer gaan zitten, ook al is er nog zoveel schaduw.
Verder hadden we wel een heerlijke fietstocht die dag hoor !!


6 opmerkingen:

 1. Ik zou niet meteen zien dat het dezelfde kunstenaar is. De tekst maakt voor mij niet duidelijk wat dit kunstwerk betekent. Jammer, want ik vind het kunstwerk wel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je het kunstwerk op de Veluwe hebt gezien kan ik me voorstellen dat je dit herkende. Gefeliciteerd met de 6000 km, geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Actueel. Nu bouwen en landschap weer volop in de belangstelling staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo mooi, kunst in het landschap! Deze vind ik heel treffend.
  Dat zijn wel heel veel kilometers, gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. :-) Jammer van de lunch maar bravo voor de 6000! Knap! Ik vrees dat ik niet erg kunstzinnig ben want deze snap ik niet. En zelfs nu je het vertelt, vind ik het nog moeilijk te begrijpen. Ik zal achteraan gestaan hebben bij het uitdelen van kunstzinnigheid. Zoveel is wel duidelijk. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen