zondag 22 september 2019

Happen en trappen.

Net als vandaag, was het vorige week ook zo'n schitterend weer. Gelukkig maar want we hadden afgesproken om te gaan fietsen met kinderen en kleinkinderen. We hadden happen en trappen geboekt zodat je van gerecht naar gerecht kon fietsen. Wanneer je hebt besproken en het zou ontzettend slecht weer zijn of je kunt door het een of ander niet, dan kun je het één keer uitstellen. Gelukkig ging het door want het is toch altijd moeilijk om een datum te vinden dat iedereen kan. We begonnen met koffie en appeltaart in Ravenstein , daarna fietsten we naar het voorgerecht in Megen of Mège, zoals we dat hier zeggen. In mijn beleving staat de laatste E verkeerd op deze vlag maar, misschien bedoelde men er wat anders mee, wat mij ontgaat. Megen kreeg in 1357 stadsrechten en in 1386 werd het stadje beveiligd door middel van een stadsmuur met vier stadspoorten. Één van de poorten was de gevangenpoort, die met de gevangentoren een eenheid vormde. Deze toren heeft alle oorlogen en aanslagen op Megen overleefd.

Daarna trapten we verder naar de soep, die werd geserveerd bij een Bierbrouwerij in Oijen. Onderweg even een stop en een fotomomentje waarbij onze zoon even moest stunten.

En wie deed hem na, juist, zijn zoon.
Verder weer met het pontje over de Maas naar het hoofdgerecht in Appeltern en als laatste, het toetje in Niftrik. Al bij al toch wel een pittig tochtje voor de kleinkinderen want alles bij elkaar trapten ze toch ruim 61 km weg. Ik vond dat ze het geweldig goed hadden gedaan, petje af hoor.

9 opmerkingen:

 1. Leuk hé die hap en trap. Hier bestaat dat ook. We deden het al een paar keer rond het stadje Lier. En lekker is het ook nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk happen en trappen met het hele gezin. Dat gaat bij ons niet lukken. Kleinkinderen die amper van de fiets gebruikmaken. Foei, zo jammer, niet onze schuld ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog nooit van gehoord. Lijkt me leuk! En zeker knap van de kinderen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog nooit van gehoord, maar het is een leuk initiatief. Ik snap je probleem met de è, volgens mij staat hij ook verkeerd. Het is een letter die heel vaak verkeerd gebruikt wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ontzettend leuk. Kende het niet. Heb het opgeschreven. Misschien een idee voor onze familiedag. 61 km is een hele trap dus knap hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De route was eigenlijk 48 km, maar omdat we niet met auto’s naar het beginpunt gingen, maar op de fiets vanuit thuis vertrokken werd het wat langer.

   Verwijderen
 6. wahahhaha zo zal de geschiedenis zich blijven herhalen denk ik toos,
  dat was een gezellig uitje

  BeantwoordenVerwijderen