vrijdag 6 september 2019

SOUL ... Crea 5219.

Bij het woord "Soul" dacht ik meteen aan muziek en niet aan het woord "Ziel", alhoewel deze muziek zeker met hart en ziel wordt gezongen. Toen onze kleinzoon (hij is 9) deze week tijdens het eten opeens een nummer begon te zingen van Otis Redding, ook een Soul zanger, wist ik het zeker, dit moet het zijn. We waren heel verbaasd dat hij dat zomaar zong, maar hij hoorde het heel vaak omdat het op de "playlist" staat die in de auto beluisterd wordt.
Ik overwoog nog even om iets met Otis te doen, maar heb toch gekozen voor ARETHA FRANKLIN omdat haar bijnaam Queen of Soul is.
De afbeelding van haar vond ik op het internet.
Heb weer gewerkt met Gesso, daarna gele verf omdat dat ook in de afbeelding zit. De letters wou ik eigenlijk in de andere kleuren, maar op het zwart kon ik alleen maar met wit kleuren en op het geel kwamen de verschillende kleuren ook niet goed over, dus heb ik het maar simpel gehouden.

11 opmerkingen:

 1. Prachtig! Soulmuziek vind ik ook heerlijk, maar toch heb ik daar niet aan gedacht.­čś│ Maar jij wel en je uitwerking is heel mooi geworden. Ik snap je gedachtengang over de gekleurde letters, maar stiekem vind ik ze nu mooier­čść. Op deze manier gaat er net iets meer aandacht naar Aretha Franklin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het hele beeld spreekt voor zich. Eens met Mieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om weer een heel andere invulling te geven aan Soul... Ik zou hier niet aan gedacht hebben.
  Het is een krachtig geheel geworden, het spreekt!

  BeantwoordenVerwijderen