dinsdag 3 september 2019

Textiel 2.

Nog één keer wat over de TEXTIEL BIENNALE, maar dan wat fragieler werk. Dit is van Monika Supé en is gemaakt van (gehaakt) dun binddraad ( metaal) en daarna gevormd tot open figuurstructuren. Ik vind ze echt geweldig mooi om naar te kijken. De schaduw op de muur gaf nog een mooie toevoeging aan het geheel.

Mooi vond ik  het borduursel, ook met héél dun garen, op grote oude lappen. Meestal houd ik er niet van wanneer iets kapot is en ik moet zeggen dat die gaten van mij nu ook niet hadden gehoeven, het voegt in mijn ogen niks toe aan het geheel, maar goed ik ben geen kunstenaar. De kunstenares is Kristine Fornes, er hangt van haar ook heel kleurrijk werk en dat kun je nog gaan bekijken tot 6 oktober.

Dan nog even wat grappigs. De medewerkster die aan de kassa zat zei meteen "vergeet niet om  het toilet te bezoeken". Nou dat vergeet ik meestal niet en aangezien we al een tijd onderweg waren, moest ik er ook meteen naar toe. Nou en daar zagen we dit.


7 opmerkingen:

 1. Lijkt me een geweldige tentoonstelling. Ik vind het prachtig wat je ons hier laat zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo mooi! En het toilet is echt het mooiste kamertje zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb Kristine gegoogled, wat een prachtig werk maakt ze. En dat wc-papier is ook enig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haken met binddraad, wat lijkt me dat lastig! Knap zoals ze dat voor elkaar heeft gekregen, de sculptures zijn inderdaad schitterend.
  Misschien heeft ze voor het borduren een oude lap gebruikt waarvan ze de oude zomen niet af wilde knippen, die benadrukken waarschijnlijk mooi de oudheid van de lap?
  Wat een leuk toilet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wel heel veel moois op die biënnale. Ook die "breiwerken" van gisteren vind ik geweldig leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt een bijzondere tentoonstelling. Heel leuk ook om dit op het toilet te zien :)

  BeantwoordenVerwijderen