woensdag 4 september 2019

Paardenmelk.

Vandaag iets heel anders dan de fragiele borduursels en haakwerken van gisteren. We brachten een bezoek aan een PAARDENMELKERIJ - ZORGBOERDERIJ. Echt fantastisch, er wordt zowel dagbesteding als 24-uurs zorg aangeboden. Ik sprak daar een meisje dat er al negen jaar woont en in die negen jaar heeft ze daar erg veel geleerd. Ze was er ook bij met de rondleiding wist over de verschillende werkzaamheden wat te vertellen. We zagen natuurlijk het melken en we dronken paardenmelk. Het schijnt goed te zijn voor de darmflora, huid, maag, bloeddruk, cholesterol, doorbloeding en voor mensen met een koemelkallergie. De melk smaakt goed, is dunner dan koemelk, maar dat komt natuurlijk omdat het minder vet is. Men heeft trouwens ook crème voor de huid.


Wanneer de paarden worden gemolken, staan de veulens apart en het was mooi om te zien dat na het melken, toen het hek werd open gemaakt, de veulens naar hun moeder toe renden en er was er niet een bij die de verkeerde afslag nam. Het was goed om te zien dat mensen met een beperking zoveel mogelijkheden krijgen/hebben om wat te leren en met veel plezier hun taken uitvoerden. Voor ons ook een leerzame middag.

N.B op de bovenste foto zitten witte vlekken, weet niet hoe dat komt, maar dat zoeken we uit.


8 opmerkingen:

 1. Heel interessant, die paardenmelk. Ik heb een paar jaar geleden capsules gehad, bedoeld als reiniging van het lichaam. Nou dat heb ik geweten! Er kwam vanalles bij mij los. Het was niet alleen een reiniging van mijn lijf en organen, maar ook op energetisch niveau. Er borrelde op sommige moment een woede in mij los...dat was soms bijna te heftig. Misschien had het er mee te maken dat ik een jaar of twee daarvoor was bevallen, dat ik heftiger reageerde, maar ik vond het zeker indrukwekkend wat het effect van paardenmelk was. Die capsules had ik besteld bij een paardenmelkerij in Noord Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :-) ik denk spatjes op je lens, en je flitste dat versterkt het effect, bijzonder die paardenmelkerij, mooi om te zien, toos, jullie geven je ogen goed de kost
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bijzonder, zeg!Alleen paardenmelk, dat trekt me nou helemaal niet. Ik drink ook nooit gewone melk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik drink ook geen melk, behalve in de winter, warme chocolademelk of warme melk met anijs. Maar ik wil altijd wel alles proeven en ik geloof wel, wanneer ik een of andere ziekte zou krijgen waar paardenmelk genezing zou kunnen brengen, ik dat wel zou drinken. Overigens hebben ze ook capsules of, tegen huidproblemen, zalf.

   Verwijderen
 4. Ik wist dat je deze melk kan drinken en vroeg me wel eens af hoe het zou smaken. Omdat ik ben opgegroeid met melk drinken, ben ik wel verbaasd dat Bertie en jij nooit melk drinken ( ik denk dat we ongeveer even oud zijn). Dacht altijd dat iedereen van mijn generatie melk dronk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind melk gewoon niet lekker Mieke en omdat mijn moeder ook niet van melk hield hoefde ik het niet te drinken. Zij dronk trouwens in de winter ook wel warme chocolademelk en warme melk met anijs, dus van wie zou ik dat toch hebben ;-)

   Verwijderen
 5. Terwijl ik een lactoseprobleem heb ben ik toch gek op melk en drink het iedere dag want gelukkig bestaat er tegenwoordig lactosevrije melk. Zou paardenmelk lactose vrij zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee Marthy, ik heb het even opgezocht maar, paardenmelk is jammergenoeg niet lactose vrij.

   Verwijderen