zondag 26 maart 2023

URGENT?!

 


Vorige week zondag, tja alweer een week geleden, 's-morgens ontbijtfilm en 's-middags een theatervoorstelling. Wat was dat schitterend, even in het kort, wat is er aan de hand op deze aardbol ? Virussen, oorlogen en milieuproblemen domineren het nieuws. Tijdens een demonstratie worden twee jonge mensen door een geheimzinnige stem uitgedaagd op bezoek te gaan bij de hoeders van vier elementen. Vuur - Lucht - Water - Aarde. Het wordt een reis vol avontuur, bizarre situaties en schokkende conclusies. (bron folder).

De kaartjes voor deze prachtige show waren een cadeau van onze dochter en schoonzoon en die schoonzoon deed ook mee aan dit gigantische spektakel van zang en dans van THEATERKOOR EASY AND FREE. Dat er enkele jaren aan deze voorstelling is gewerkt, dat straalde er wel vanaf. 

Bij elke hoeder die het tweetal bezocht waren, op de achtergrond, op een supergroot scherm beelden te zien van bosbranden, overstromingen, luchtvervuiling en verspilling en op het podium was ook van alles in beweging, je keek je ogen uit. Het kwam er wel op neer dat het vuur, de lucht en het water er uiteindelijk ook niets aan konden doen en dat de aarde, dus wij, toch echt zelf  aan zet zijn.

De fotocollage is gemaakt door onze dochter.

9 opmerkingen:

 1. Wat zal dat een mooie voorstelling geweest zijn maar wel met een indringend thema. ja, wij zijn zelf aan zet maar dat dringt helaas nog niet bij velen door.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat jullie genoten hebben. Ik schrok een beetje van de titel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was vast een indrukwekkend spektakel. Hopelijk blijft het niet bij één voorstelling als je daar twee jaar aan hebt gewerkt verdient het meer optredens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar heb je helemaal gelijk in en ik kan je vertellen dat er 7 optredens zijn geweest. De laatste was vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er mooi uit en met een aansprekend thema. Ik weet uit eigen koorervaring dat 7 voorstellingen geen kleinigheid is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bijzonder! En een geweldig hedendaags thema, zeer belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel indrukwekkend thema en mooi om mee te maken Toos,
  vind dat je dochter een TOP collage heeft gemaakt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alleen de foto’s zien er al indrukwekkend uit! Dat al een mooie voorstelling geweest zijn. Groetjes Juffrouw Ooievaar

  BeantwoordenVerwijderen