woensdag 15 maart 2023

Kadootje.

Ergens in Januari kreeg ik van onze buurvrouw een Amaryllisbol. Ik had er hier nog een staan van Kerstmis, die twee keer bloemen heeft gegeven, maar die aan het aftakelen was. Je hoeft hem alleen af en toe wat te besproeien met de bloemenspuit was haar verteld en niet in een bloempot te zetten. De Amaryllis die ik al had hoefde helemaal geen water te hebben, maar die bol had een omhulsel van een soort was. Ik heb toen maar eens gegoogeld en daar las ik toch overal wel dat je zo'n kale bol in potgrond moest planten en dat ging supergoed. Want kijk eens wat hij mooi is geworden, maar liefs 10 bloemen kwamen er aan, ik kan hier echt blij van worden. Een mooi kadootje zo op het eind van de winter nog en als hij uitgebloeid is, dan zullen we eens aan de Lente gaan denken. 

15 opmerkingen:

 1. Tien bloemen en wat een schoonheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een SCHOONHEID Toos, en vooral de glazen vaas en
  het glaswerk er omheen maken alles samen gewoon een kunstobject.
  Prachtige fot overigens!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah wat een mooie. En bollen die geen water hoeven mmm ....dat geloof ik ook niet. Dochterlief had er ook zo 1. Maar die deed het ook niet. Ik heb hem gepoot in grond en 2 weken achter de kachel gezet(deden ze vroeger ook ) en ja hoor daar kwam de knop. En weer verhuist naar Risanka om verder te groeien. En mooi dat ie is geworden wit met heel donkerrood gevlekt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn moeder en ik kochten elk jaar een bol, als we naar de kerstmarkt in het tuincentrum gingen. En dan maar genieten van de bloemen! Ik heb mijn bol al een paar jaar laten overzomeren in zijn pot in een hoekje van de tuin. En ja, hoor: in de herfst sterven de bladeren af en komen er nieuwe bloemen. Zó leuk!
  Wat een mooie bloemen heb jij gekregen, echt een feestje….

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wist niet dat ze in potgrond moesten. Weer wat geleerd. Zo'n hoge vaas is ook een goed idee. Mijn bol deed het dit jaar niet zo goed. Vorig jaar 2x in de bloei. Groetjes Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij weet er wat van te maken. Staat goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zijn veel bloemen! Zoveel heb ik er nog nooit gehad, meestal één of twee... Zou je ze ook over kunnen houden tot een volgend jaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, die is wel heel erg mooi. In het wit vind ik ze eerlijk gezegd het mooist. Groetjes Juffrouw Ooievaar

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O wauw! 10 bloemen maar liefst. Dat had de geefster vast ook niet verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen