woensdag 22 maart 2023

.......met ontbijt !

Zondagochtend zaten we al behoorlijk vroeg in Theater De Lievekamp aan het ontbijt. Altijd weer heel gezellig dat jaarlijkse gebeuren. We gaan altijd royaal op tijd, kunnen we rustig eten aan een tafeltje, want dat gedoe om broodjes en drinken mee de zaal in te nemen vinden wij niet fijn. We kozen voor de vroegste film, want we hadden 's-middags nog wat anders. 

THE WORST PERSON IN THE WORLD.
(Verdens Verste Menneske)
Een film uit 2021 onder regie van Joachim Trier, een Drama Komedie geproduceerd door Noorwegen/Frankrijk/Zweden/Denemarken. Met o.a Renate Reinsve, Anders Danielse Lie en Herbert Nordrum. Ik kende ze geen van allen, maar nu wel en vooral Renate vond ik erg goed. De film duurt 128 minuten, maar dat was géén straf, het was van begin tot eind boeiend.

In 12 hoofdstukken worden we meegenomen in het onstuimige liefdesleven van de dertiger Julie (Renate Reinsve). Wanneer Julie 30 wordt, heeft ze het gevoel dat haar leven stilstaat. Haar vrienden krijgen kinderen en zijn gelukkig (nou ja ?) en haar relatie met de oudere, succesvolle striptekenaar Aksel is stabiel. Toch vraagt Julie zich af of dit alles is wat het leven te bieden heeft. Als ze de jongere en knappe Elvind ontmoet, gooit Julie het over een andere boeg in de hoop antwoorden te vinden over de liefde, haar carrière en het leven. 

Deze film is uitgekozen tot de beste film van 2022, bij de filmredactie van de Volkskrant nummer 1, bij de lezers nummer 2. Bij de VPRO eindigde deze film op nummer 3 en bij de Filmkrant op nummer 7.

Maar dit even terzijde, toen ik de folder had gelezen had ik mijn bedenkingen, maar het was wat ons betreft een verrassende film.

Die kleine kaartjes krijg je om drinken te halen voor koffie/thee/fris en voor belegde  broodjes/croissants/krentenbollen.  

11 opmerkingen:

 1. Ik heb meteen even gekeken of-ie bij ons ook was. Maar nee. Wel meteen besloten om vanavond naar een andere film te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt als een film die ik interessant zou vinden. Wat een leuk idee om ontbijt en film te combineren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier heb ik nog niet eerder van gehoord; wat een leuk initiatief van het theater!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, een leuk uitje met een ontbijtje! De film klinkt absoluut interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een filmtip om te onthouden dus. Dankjewel, groetjes, Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me een goede film maar voorlopig zit een film kijken in het filmhuis er voor ons niet meer in. We gaan bijna weer naar Frankrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk idee om heen te gaan. En fijn dat de film beviel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, super tof! Wij deden ook film met ontbijt die dag! En die film wil ik al een tijdje zien! Els DDFZ

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is nog eens een leuke combinatie, en als de film dan ook
  nog heel goed bevalt is dat helemaal TOP. n Sneek is dat ook
  regelmatig een combinatie dineren en daarna naar het theater,
  leuke uitjes zijn dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat grappig om te ontbijten voor je naar de film gaat.

  BeantwoordenVerwijderen