woensdag 29 september 2021

Watertoren 62 - Domburg en 8000 km.

Voici, onze vierde watertoren, heerlijk om op zo'n mooie dag van toren naar toren te fietsen. Wat een heerlijke nazomer. Domburg, daar staat deze watertoren, ontworpen door HENDRIK SANGSTER en die is zo langzamerhand een bekende voor ons. Verschillende watertorens die hij ontwierp zagen we al. Deze toren werd gebouwd in 1933, in opdracht van het waterleidingbedrijf van de gemeente Domburg, is 28,5 m hoog en heeft een opslagcapaciteit van 200 m³

De gemeente Domburg kocht het drinkwater in bij het Gemeentelijk Waterleidingbedrijf van Middelburg, die in het huidige  natuurgebied Oranjezon een waterwingebied exploiteerde. Aan de Noordweg tussen Serooskerke en Vrouwenpolder werd het voor Domburg bestemde water afgezonderd in een reservoir en via een pompstation naar deze toren in Domburg getransporteerd. De watertoren zette de druk op het water in de leidingen naar de huisaansluitingen.

Die dag overschreden we ook de 8000 km, dus dat werd een lunch in Domburg, maar wat was het daar druk, we konden amper een plek op een terras vinden. Toch gelukt, maar er zullen ongetwijfeld fijnere restaurantjes zijn, want de lunch viel tegen. Het was wel lekker hoor en alles was vers, maar wij zijn wat mooier aangeklede lunches gewend, dit was echt miniem. Nou ja, volgende keer beter ! 


Toen we terug waren bij onze auto, stond er aan de overkant van de straat een tentje met zelfgemaakte Vijg - Reine Claude jam en prachtige zelfgemaakte kaarten. Nou, dat kon ik natuurlijk niet laten liggen. 

5 opmerkingen:

  1. mooi toos, maar je zit me ook wel erg lekker te maken met dat broodje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk dat jullie daar zulk mooi weer hadden en ondertussen al 8000 km op de teller hebben staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het lijkt wel een kasteeltoren. In Zeeland kun je het heel goed treffen met de horeca maar soms valt het tegen. Proficiat met de kms!

    BeantwoordenVerwijderen