maandag 13 september 2021

Een nieuw seizoen.

De vrijwilligers van de filmliga keken er naar uit om ons weer te ontvangen, om met elkaar te gaan genieten van een goed filmseizoen 2021-2022. Nou dat is toch aardig om te horen.

Door Corona lag het natuurlijk wel een tijd stil, maar uiteindelijk konden we er wel weer terecht. Het was ook allemaal goed geregeld, handen desinfecteren, met mondkapje, 3 stoelen tussenruimte, om de andere rij zitten. Op zich was dat ook wel prettig.

Nu is het allemaal weer wat losser, geen mondkapje, met QR-code naar binnen, dat wel en ook  minder mensen in de zaal dan voor Corona. Morgen weer een persconferentie en wie weet wat er dan veranderd. We horen het wel.

De start van dit seizoen was pittig. Quo vadis, Aida ? Deze zeer indringende film die een fictieve weergave geeft van de laatste uren van de val van Srebrenica zagen wij via het verhaal van de Bosnische tolk Aida.

De film is fantastisch, heftig, indrukwekkend, confronterend en beklemmend, maar ook aangrijpend en mooi gemaakt. In mijn hoofd zag ik tegelijkertijd de beelden van de afgelopen tijd op de luchthaven in Kabul. 

Misschien hebben jullie de film al gezien, maar zo niet en ben je in de gelegenheid om hem te zien, ga erheen. Een aanrader wat mij/ons betreft !7 opmerkingen:

 1. Mooi zo Toos, genieten dan maar weer hé :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was te laat, tien ik de film wilde zien was-ie al weg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn laatste bioscoopbezoek was Harry Potter. Waar ik tot schaamte van mijn kinderen in slaap viel. Bij onze nieuwe woning schijnt een filmhuis te zijn. Ik ga daar toch eens kijken of het wat voor me is. Maar deze film is denk ik te heftig voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was mijn eerste gedachten ook Mieke, maar ben toch gegaan en heb er absoluut geen spijt van. We weten natuurlijk allemaal wat er is gebeurd, maar nu krijg je er nog een beter beeld van hoe er is geblunderd en wat een leed dat met zich meebrengt.

   Verwijderen
 4. Heerlijk genieten weer uh ik val ook wel eens in slaap bij een film

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb net een boek uit wat handelt over de oorlog in Bosnië, heftig. Ook wij gaan in oktober weer naar het filmhuis in Gouda, ga eens kijken wat er op het programma staat.

  BeantwoordenVerwijderen