vrijdag 2 oktober 2020

GEZICHT ... Crea 5220 - week 40.

 

Dit GEZICHT lag hier al heel lang in huis. Het was een kaart die ik ooit ergens meenam. Een tijd geleden wou ik hem al eens in een weekopdracht gebruiken, scheurde hem, maar werd uiteindelijk toch niet gebruikt. Een gedeelte van de tekst die achterop stond was er dus afgescheurd, maar ik kon toch nog lezen dat met deze vrouw de organisatie Women Rights aandacht wou vestigen op de strijd die veel vrouwen in de wereld voeren voor gelijke rechten. Het mooie is, zo las ik, dat je deze vrouw niet opmerkt als je er langs loopt. Alleen vanuit de lucht komt ze tevoorschijn....
Een bedrijf leverde mankracht en GPS-systemen, wat nodig was voor het uitzetten van alle paaltjes die samen dit kunstwerk vormen.
Ik vind het heel mooi, maar vraag me af wat je er aan hebt als je ergens aandacht voor vraagt en je kunt het alleen maar zien vanuit de lucht. 
Maar goed, vandaag kwam het me goed van pas. De lijnen in het gezicht heb ik met pen doorgetrokken op het papier en nog twee lijnen gemaakt met wol en blaadjes erbij van de judaspenning om alles een beetje in de basic kleur te houden. meer is het niet, maar wel genoeg (in mijn beleving dan hè)13 opmerkingen:

 1. Knap zoals jij met 'weinig' veel doet en zegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wowww Wat een PRACHTIGE uitwerking vind ik dit, alles
  is zo mooi in harmonie. Inderdaad wonderlijk dat deze
  vrouw alleen zichtbaar is vanuit de lucht bekeken. Het
  is wel een knap stukje werk omdat zo fraai voor elkaar
  te krijgen. Mooi het lijnenspel dat je hebt toegevoegd,
  het is helemaal in balans ook qua kleuren!!!

  Enne....bedankt voor je tien met een griffel, lief van je...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is dan een heel bijzonder kunstwerk! Een knap stuk werk om met paaltjes zoiets te maken. Maar inderdaad, hoe origineel ook... het grootse effect gaat wat verloren omdat de meeste mensen met beide benen op de grond staan.
  Leuk dat je deze kaart in je bezit had en wat komt ie nu goed van pas!
  En ja.. een gezicht in de lucht, zoals je rechts laat zien.
  De lijnen zijn perfect bij deze uitwerking, ik vind hem echt gaaf Toos!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi geheel heb jij ervan gemaakt. Ik ben nu ook gefascineerd door dat gezicht, hoe dat gemaakt is 🤔

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gezicht, raar dat je het alleen vanuit de lucht kan zien en jammer ook, want het is prachtig. Fijn dat je dit onder de aandacht brengt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In eerste instantie zag ik niet dat het een afbeelding was die vanuit de lucht gefotografeerd was. Je hebt gelijk dat het jammer is dat er vanaf de grond dus weinig van te zien was. Maar misschien is er veel 'reclame' gemaakt en zijn er toch veel mensen gaan kijken om te zien of ze er vanaf de grond iets van herkenden. De reclame zelf was misschien wel waar het om ging; aandacht voor Women Rights.
  Mooi zoals je de lijnen uit de afbeelding hebt doorgetrokken op de achtergrond. De wol en de judaspenning accentueren mooi het natuurlijke van de afbeelding. De rechterbladzijde is mooi rustig gebleven waardoor alle aandacht naar het gezicht gaat. Zie ik het goed dat het blauwe vlak een lapje stof is?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heel erg mooi Toos
  en ja als je aandacht wilt wil je toch zoveel mogelijk mensen bereiken lijkt me, prachtig om te zien lijkt me ook vanuit de lucht

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het duurde even voor ik door had hoe dat met die luchtfoto zat, haha. Mooie uitwerking van het woord.

  BeantwoordenVerwijderen