vrijdag 25 september 2020

KRANTAFBEELDING ... Crea 5220 - week 39.

KRANTAFBEELDING. ja wat maak je daarvan, maak je een foto van een krant of gebruik je een afbeelding uit een krant. Ik koos voor een afbeelding uit een krant van nu bijna 10 jaar geleden. Wij zijn 15 jaar geleden hier komen wonen in een nieuwe wijk. We behoorden tot de (bijna) eerste bewoners en er is rondom ons heen nog jaren gebouwd. Men is nu aan de laatste fase bezig. In een nieuwe wijk is vaak ook wel wat van kunst te vinden, zo ook hier. Enkele kunstenaars presenteerden hun werk en alle bewoners konden meestemmen. In de school stonden de kunstwerken (in het klein) om te bekijken. 

Het zijn toen de "Waterbuffels" (eigenlijk fantasiedieren) geworden en vooral kinderen vinden ze leuk. Ik hoor regelmatig roepen "mama gaan we naar die hond", want ja, zo worden ze door velen genoemd, wat ik trouwens niet gek vind. De vier zijn verdeel in de wijk en deze staat boven op een heuvel. Dan ligt er nog ergens een midden in een straat, ergens zit er een op een grasveld tegen een boom en er zit er een op het wandelpad door de Wadi. Zie je hem zitten ? Nu ik de foto's terug zie, valt het me op hoe kaal alles nog was. Gelukkig zijn er veel bomen en struiken aangeplant en is het meer aangekleed zal ik maar zeggen. 
De creatieve bronzen scheppingen zijn van kunstenaar TOM CLAASSEN en hij heeft zich bij zijn ontwerp laten leiden door het oorspronkelijke agrarische gebied, grenzend aan natuurgebied Herperduin; dat gebied is heringericht met veel groenvoorzieningen en een waterhuishouding die zodanig is geregeld, dat regenwater niet via een rioolstelsel wordt afgevoerd, maar via wadi's die voor de verwerking ervan zorgdragen. Nou, een heel verhaal is het nog geworden bij de KRANTAFBEELDING, maar wel weer leuk om door allemaal oude bewaarde knipsels te hebben gerommeld.
18 opmerkingen:

 1. Wat een leuke beelden! Ik moet de kinderen wel gelijk geven; ook ik zie er eigenlijk honden in. Maar dat maakt natuurlijk niets uit, het gaat om de aankleding van de wijk en dat ziet er op deze manier lekker vrolijk uit. Je schrijft dat er al jarenlang om jullie heen wordt gebouwd. Lekker dat dan nu de laatste fase is aangebroken; maar misschien moeten jullie straks nog wel even wennen aan al die rust ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Marjan, we wonen al jaren rustig hoor. De eerste paar jaren is het bouwen het dichtst bij natuurlijk, maar daarna wordt de kring van rust steeds groter en hoor je de geluiden steeds verder weg. Bovendien zijn nieuw gebouwde huizen steeds beter geïsoleerd. We hebben ook nog het geluk dat we in een doodlopend straatje wonen met meestal allen verkeer van de 6 huizen.
   Het is wel leuk vind ik om zo’n nieuwe wijk te zien groeien.

   Verwijderen
 2. Bijzonder die wateropvang. Creatieve uitwerking van de opdracht. Zo zie je, wie wat bewaart ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk Toos en deze oude herinneringen te gebruiken voor deze
  uitwerking. Het lijkt me zeker best interessant om de ontwikkelingen
  van een nieuwe wijk om je heen ziet groeien. Wat super trouwens dat
  jullie aan een doodlopende straatje wonen, rustiger kan je het
  bijna niet treffen. Heel grappig de kunstuitingen van TOM CLAASSEN,
  maar de kinderen hebben gelijk hoor ze lijken echt op honden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aparte wijk, enig met die beelden en wadi's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk, zo'n oud knipsel en daar wat over vertellen! Grappig en apart, deze grote beelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beautiful testimonies of art .. it is right that the neighborhoods are enhanced by works created for everyone, they live in the environment and excite!
  Have a good Weekend!
  Carmela

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk en vooral groot die beelden, wat een mooi wijk om te wonen, jullie boffen maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig vind ik die ‘hond’. Bijzonder om te zien hoe een wijk zo ingrijpend verandert. Leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het lijkt me daar heerlijk wonen en ik kan me voorstellen dat de hond kinderen aanspreekt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het ook Marthy, we deden dat met het oog op de toekomst, alles gelijkvloers, heerlijk.
   Vinden het bovendien een fijne wijk, al wisten we dat toen natuurlijk nog niet.

   Verwijderen
 10. Ik vind de beelden erg leuk! Dit soort kunstwerken laten mensen beter, opnieuw kijken naar hun omgeving en ze geven kinderen vastheid.
  Ik hou niet van water in buurten waar gezinnen met jonge kinderen wonen. Alhoewel het idee en de uitvoering natuurlijk geweldig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb ie helemaal gelijk in Ageeth, water blijft altijd gevaarlijk, ook al is het ondiep. En ondiep is het hier. Bij alle percelen hier zitten grote tanks in de grond, waar het regenwater word opgevangen en wanneer die vol zijn loopt het in de wadi. Dat is meestal op het eind van de herfst en als we dan geluk hebben dat het gaat vriezen hebben we, omdat het ondiep is, weleens ijs. In het voorjaar staat er ook nog weleens water en dan zien we nog weleens kinderen met een klomp met een zeiltje of ander soort in elkaar geknutseld bootje. Dat mag ik altijd graag zien en zulke dingen vind ik het leukst in onze jonge wijk. In de zomer staat er, vooral de laatste jaren, geen water in. Droogte hè met die grote hittegolven !

   Verwijderen
 11. Een mooi voorbeeld van toekomstbestendig bouwen, met al die wadi's. En een beetje kunst hoort er bij natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wie wat bewaard, die heeft iets...
  Leuk dat je deze krantenfoto's nog hebt; ik vergeet zulke dingen helaas altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zie er ook honden in. Wat wonen jullie daar mooi zeg.

  BeantwoordenVerwijderen