dinsdag 22 september 2020

Herfst.

Het mag dan wel herfst zijn, maar die is wel heel aangenaam begonnen. Wat een heerlijke fietsdag hadden we vandaag en ook gisteren. We fietsten naar Groesbeek en daar is het landschap al een tikkeltje anders dan bij ons, een beetje glooiend. Ja echt een beetje.

Voor wat meer heuvels zouden we weer eens naar Limburg moeten afzakken. Maar toch, door de kleine wijngaarden her en der verspreid krijg ik toch altijd een beetje het gevoel van vakantie.

Voeg daarbij nog een aardig kerkje, dan is het gevoel compleet. Alleen is deze kerk geen kerk meer, want op 1 januari 2016 werd de kerk ontwijd. Men heeft er nu andere plannen mee. Verschillende partijen zijn geïnteresseerd.

DEZE KERK werd gebouwd tussen 1951-1952 als opvolger van de kerk uit 1928 die in de Tweede Wereldoorlog verwoest werd. Ondertussen maakten men gebruik van een noodkerk.

Ik vind het een mooie strakke en eenvoudige kerk. Zou jammer zijn wanneer zoiets verdwijnt, maar gelukkig is het een gemeentelijk monument, dus zal het zo'n vaart niet lopen.
Op de terugweg door de bossen hadden we op sommige stukken aan weerskanten van het fietspad hoge wallen. Mooi om tussendoor te fietsen.8 opmerkingen:

 1. Het was echt super fijn weer om heerlijke fietstochten
  te maken, prachtig die laatste foto ook, zie het helemaal
  voor me hoe jullie daar reden. Het is inderdaad een fraaie
  strak vormgegeven kerk, lijkt me zeer geschikt plek voor
  kunstenaars om te exposeren.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt wel zien dat het prachtig nazomerweer was! Die strakblauwe helle lucht en het licht... wow...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die kerk heeft licht Italiaanse trekjes. Ja, was nog even heerlijk fietsweer, maar vanaf vandaag lijkt de klad er toch in te zitten. Nou ja we kunnen niet alles hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke weertje hebben we. Dan mag het best Herfst zijn, op deze manier!!
  Ik heb al een paar kransen gemaakt intussen. Echte Herfst klusjes!!

  Geniet er van!

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig fietsweer, en een mooi verslag met mooie foto's.
  Ook wij gingen fietsen, heerlijk genoten nog.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou Toos, die twee foto's van de kerk met die strakblauwe achtergrond zouden zo in Frankrijk genomen kunnen zijn. Dus klopt, wel hoor, dat vakantiegevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je zou bijna niet zeggen dat deze foto's in Nederland zijn genomen. Ze stralen een zuiderse sfeer uit. Fijn dat jullie nog zo genoten hebben van het mooie weer.

  BeantwoordenVerwijderen