maandag 25 mei 2020

4000 km.

Wie had dat gedacht, voor de derde keer sinds de "intelligente" lockdown, konden we onszelf trakteren op een lekkere lunch vanwege het passeren van de 4000ste kilometer.
En ja, we hebben nu ons plekje wel gevonden. Deze voortreffelijke lunch gebruikten we natuurlijk weer bij "Le Blanc", het kleine familierestaurant waar we het echt naar onze zin hebben.
Ook deze keer lag er een kaartje klaar met het recept, om door te geven.
Mond tot mond reclame hè, dat werkt meestal goed.

SALADE MET PERZIK EN WALNOTEN.
( voor 4 personen)
1 grote krop ijsbergsalade - 2 appels - 1 eetlepel citroensap - 5 halve perziken (mag ook uit blik) - 60 gram walnoten - 3 eetlepels sinaasappelsap - 4 eetlepels dressing op yoghurtbasis - 1 zakje mix voor dipsaus Oriëntal.

Snijd de sla in reepjes en de appels in partjes.
Besprenkel de appel met citroensap, tegen het bruin worden.
Perziken in partjes snijden en de helft van de walnoten grof hakken.
Klop een sausje van sinaasappelsap, de dressing op yoghurtbasis en het zakje mix voor de dipsaus.
Leg de sla met de appel, perzik en de grof gehakte walnoten op een schaal.
Garneer met de hele walnoten en geef het sausje er apart bij.
Wij aten dit met notenrijst.

Bon appetit !


8 opmerkingen:

  1. Zo snel.................de 4000 km gepasseerd, ongelooflijk
    gewoon Toos. Jullie zullen wel goed getrainde lichamen hebben.
    Maar de beloning ziet er zeer aantrekkelijk uit, het water
    loopt me in de mond. Ook een sfeervolle foto, echt een
    gezonde lunch, die jullie weer kracht geeft. Op naar de
    3000 kilometer.......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met weer een mijlpaal! Dat is vast een jaren 90 recept met het zakje dipsaus ;-) Ik ben altijd fan gebleven van de paté royal met naturel chips of rauwkost.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heerlijk Toos, dan is zo'n salade wel een zalig stopje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het echt een prestatie hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Klasse, wij doen het jullie niet na. Dat recept ga ik overnemen, lijkt me heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lekker recept, bedankt. En voor jullie hulde!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gefeliciteerd met jullie mijlpaal, Toos! Die salade hebben jullie dubbelen dwars verdiend.

    BeantwoordenVerwijderen