woensdag 27 mei 2020

Ik ging naar Bommel......

Ik ging naar Zaltbommel, nee niet om de brug te zien uit het bekende sonnet van MARTINUS NIJHOFF, maar om een andere reden (daarover binnenkort meer).
Wel zag ik een ander gedicht, bij de ingang van een fietstunnel. De tunnel, geopend in 2016, is een eerbetoon aan Fiep Westendorp, die toen 100 jaar geleden in Zaltbommel werd geboren en daar haar jeugd heeft doorgebracht. In de volksmond wordt de tunnel al "Fiepstunnel" genoemd.

Haar allereerste opdracht was het maken van illustraties voor de VVV-Gids van haar geboorteplaats, in 1937.

De schilderingen in de tunnel zijn gemaakt door kunstenaar Gayan de Muynck en zijn team, die in 2012 ook al een fietstunnel in Kapelle, de geboorteplaats van Annie M.G Schmidt, versierden met tekeningen van Fiep.
Het was leuk om dat zo onverwacht tegen te komen. mijn foto's zijn niet zo super gelukt, en er waren er nog veel meer, maar je krijgt toch wel een beeld van hoe leuk het in de "Fiepstunnel"is.


12 opmerkingen:

 1. Dat is echt leuk. En zeker de krullevaar

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw Toos, wat fijn ook dat je bent gestopt en foto's hebt genomen ,
  dit ziet er erg leuk uit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat gedicht vind ik heel mooi, altijd in beweging, dat zijn de mensen in de tunnel ook. En fiepstunnel, origineel bedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vrolijke tunnel. Zouden ze meer moeten doen. Paar jaar geleden in het Stadskasteel van Zaltbommel de collectie van Fiep W. bekeken. Leuk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja die was zeker leuk. Wij gingen er naartoe met de kleinkinderen. Ook liepen we daar de spookgoten route met ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi! Ik wist dat helemaal niet en toch komen wij wel eens in Zaltbommel. Een leuk plaatsje om even doorheen te struinen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk. Ik zou er bijna voor naar Zaltbommel fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind de tekeningen van Fiep Westendorp geweldig!
  Het gedicht is ook mooi trouwens!
  X

  BeantwoordenVerwijderen