donderdag 21 mei 2020

Met mondkap.

We zijn de afgelopen weken al een paar keer met het pont overgevaren, altijd op een doordeweekse dag en meestal zijn wij de enigste fietsers en soms zijn er nog een of twee meer. In het weekend is dat blijkbaar anders en zeker met het mooie weer. Een paar weken geleden las ik in het streekblad dat het zó druk was geweest en men ook helemaal niet luisterden naar de instructies die gelden op het veer. Het was zelfs zó erg dat er in het weekend géén fietsers meer mee mochten. Eigen schuld dikke bult.
Notabene waren het ook nog eens veel ouderen en dan denk ik, waarom moet je nu persé in het weekend ? Ja ik snap dat niet hoor en zeker wanneer je dan ook nog eens de regels aan je laars lapt, sorry hoor !
Vandaag las ik in het krantje dat fietsers, weer welkom zijn op de Maasveren, natuurlijk ook met 1.50m afstand en vanaf de maand juni moet iedereen aan dek die zich niet in een afgesloten voertuig bevindt, een mondkapje dragen. Zal ik ook nog achter de naaimachine moeten om er enkelen te fabriceren die natuurlijk wel een beetje bij onze sportieve outfits moeten passen ;-)
Ik ben benieuwd !


10 opmerkingen:

 1. Ja dat is echt even balen natuurlijk, van ouderen verwacht
  je zeker dat ze voorzichtigheid extra in acht nemen. Gelukkig
  dat fietsers nu wel weer mee kunnen, ben benieuwd naar de
  mondkapjes die je nu moet gaan maken. Je zal vast iets heel
  origineels bedenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben bijna dagelijks verbijsterd als ik zie hoe slecht mensen zich aan de regels houden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat jullie weer met de fiets meekunnen. Ik heb hier ook mondkapjes genaaid en ik moet deze de hele dag op het werk op. Wel even wennen maar het is goed om voorzichtig te blijven denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van ouderen verwacht je toch ander gedrag. Hoewel ... in de super sta ik soms ook met verbazing te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ‘samen sterk’ is al een stuk minder. We merken hier ook dat steeds meer mensen zich niet aan de 1,5 meter afstand houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik werk in een bouwmarkt, bij ons zijn het de ouderen die dwars liggen, moeilijk doen over het verplichte winkelwagentje en die geen afstand houden. Regelmatig legt zo'n oudje de hand op mijn arm, om me te bedanken voor de hulp. Goed bedoeld, en lastig om in zo'n geval ze te vragen afstand te houden.
  Wel een beetje jammer dat er op het bord een taalfout staat (u moet zijn uw), maar de oproep is duidelijk, ik hoop dat de mensen zich eraan zullen houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja jammer die taalfout, maar dat kan ik niet veranderen !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij proberen zoveel mogelijk drukke plekken te vermijden en lopen daarom diep in de polder waar op veel plekken zelfs geen fietsers kunnen komen. Maar toch komen wij ook veel domme dingen tegen, het lijkt soms of mensen de ernst van de situatie niet willen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Marthy, wij kennen gelukkig ook de rustige routes en over die drukke taferelen lezen we altijd na het weekend in de krant. Nee wij blijven alleen doordeweeks fietsen, bevalt prima !

   Verwijderen