vrijdag 1 februari 2019

WELLNESS ... Crea 5219.

Half januari zag ik HIER op het blog van Elizabeth een oproepje om mee te doen met 52 weken creativiteit. Ik moest er even over nadenken, had er wel zin in, maar hou ik dat vol want.....druk, druk, druk. Dit is eigenlijk al de vijfde week maar ik ben toch maar ingestapt. Het is tenslotte geen verplichting las ik en eventueel inhalen mag ook.
Wellness is het woord deze week en dat woord werd zo'n 50 jaar geleden bedacht door een Amerikaanse arts, Halbert L.Dunn. Wellness is een samenvoeging van de woorden well ( being ) en fitness ( gevonden op het W.W.W ). Ontspannen en inspannen dus, lichamelijk welbevinden noem ik het. Iedereen moet zelf maar de juiste manier zien te vinden in wat het beste bij haar/hem past.Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Ga je googelen op Wellness dan wordt je overspoeld door een keur aan kuren en producten, cursussen en van alles en nog wat. Aan mij is dat allemaal niet besteed. Het enige wat ik misschien nog wel eens wil gaan doen is yoga, dat lijkt me wel wat. Voorlopig is fietsen voor mij de ultieme inspanning, waar ik wel moe van word, maar "lekker moe" zoals ik het noem. Ontspannen is voor mij dan, onderweg genieten van de natuur, in elk seizoen. De wind in je gezicht voelen en de warmte van de zon op je huid. Koffie/thee stops en niets is zo mooi dan het plukken van een veldboeket, heerlijk. Het zijn simpele dingen dat weet ik ook wel maar ik geniet ervan. En dan, bij thuiskomst uitgebreid badderen, voor mij complete WELLNESS.


15 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je mee doet! En ik vind het zo heerlijk om te lezen en te kijken hoe iemand anders het onderwerp aan pakt...
  Wat een prachtige uitwerking heb je gemaakt, en vooral ook dat persoonlijke erin maakt het zo gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk. Ga je het nu ook nog ergens plaatsen op een verzamelsite van alle makers?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag net dat Elizabeth een groepje op haar blog heeft geplaatst.

   Verwijderen
 3. Met zo'n opdracht aan de slag gaan is al wellness.
  Leuk gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vond ik nou ook, je kunt je er helemaal in verliezen.

   Verwijderen
 4. Wat leuk dat je óók mee bent gaan doen!
  Mooi zoals je het woord van deze week hebt vertaald naar je eigen welnessgevoel; dat heerlijke badderen na het fietsen, daar kan geen kuuroord tegenop.
  (Ik zal een linkje naar je blog op de mijne zetten, hopelijk komen er nog meer blogsters je mooie creatie bewonderen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gedaan! Ik kan me helemaal vinden in jouw manier van genieten en ontspannen!
  Fijn weekend daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wauw Toos, dat kan elizabeth wel aan je toevertrouwen, jij bent zo geweldig creatief, dit ook weer, geweldig,
  een heel fijn weekend gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk zo'n fietstochtje en inderdaad veldboeketje plukken, zelfgemaakte jam kopen, absolute wellness.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toen ik bij Elizabeth zag dat jij hier ook aan meedoet begreep ik dat direct. Echt iets voor jou, Toos, jij bent zo lekker creatief. Leuk gedaan en jouw gevoel over wellness kan ik helemaal onderschrijven.

  BeantwoordenVerwijderen