vrijdag 22 februari 2019

LOVE ... Crea 5219.

Wat vliegt een week toch om. Het is weer tijd voor de wekelijkse creatieve opdracht. Vorige week tijdens het eten gooide ik het woord van deze week op tafel, LOVE, wat kun je daar allemaal mee, nou heel veel natuurlijk. Liefde voor je man, je kinderen, kleinkinderen, liefde voor bloemen, bomen, de hele natuur, de aarde, kortom de hele mikmak. Toen zei onze schoonzoon Love-game, inderdaad het woord Love zit er in, maar wat betekende het precies. Ik wist wel dat het bij tennis hoorde maar verder ??, en wat zou ik er eventueel mee kunnen ? Even opgezocht dus : Als een tennisser zijn eigen game binnenhaalt, zonder dat de tegenstander een punt heeft gescoord, spreken we van een "love-game". Love, het Engelse tennisequivalent van "nul". Waarom niet gewoon zero, om dit aan te geven ?  De term vindt zijn oorsprong vermoedelijk in Frankrijk. In de Franse taal kwam het woord l'oeuf (ei) vanwege de vorm namelijk symbool te staan voor het woord nul. In het Engels werd het verbasterd tot "love". Met liefde heeft het dus niets te maken maar de maker van de "love-game" had "een eitje" aan zijn of haar tegenstander.
Het is echter nog maar de vraag of de theorie van het Franse ei de juiste is. Love als equivalent van het concept "niets" komt namelijk al heel lang in het Engels voor. Wanneer iemand iets for love doet, dan doet hij het met andere woorden voor niets.
Wat kon ik ermee, ik tekende een tennisraket, eieren om hun gelijkenis met de nul en nog wat nullen omdat die toch ook op de tennisballen lijken.
En verder kan ik alleen nog maar zeggen dat ik dit met liefde heb gemaakt.

13 opmerkingen:

 1. Mooie uitwerking met een prachtig blogbericht erbij for love!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verrassende variant! Erg leuk en mooi gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie en originele uitwerking van het woord Love!
  De term Love bij het tennissen kende ik, maar ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht wat er de achtergrond van is. Het is dan ook interessant om er meer over te lezen, dank je wel!
  Leuk dat je er een 'groepsopdracht' van hebt gemaakt ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In één woord SCHITTEREND... En ik heb er weer wat bijgeleerd, want die betekenis kende ik niet.
  Je hebt het zo mooi uitgebeeld, dubbele betekenis dat eitje...
  Ik ben d'r weg van!
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig! Het verhaal erbij, en dat "eitje" ;-)
  Origineel!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo leuk om elke week te zien hoe iedereen het op zijn (haar) eigen manier interpreteert. En dank je voor de uitleg. Weer wat geleerd.
  Fijn weekend
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Origineel en een leuk verhaal. Knap hoor elke week een bijdrage leveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is wel erg origineel bedacht en gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke collage weer. Iedere week geniet ik van jullie werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoe bedenkt je het! Heel origineel, Toos.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat dat woordje 'love' wel niet allemaal kan betekenen. Van de ene betekenis kom je in de andere. Leuk om er zo in te duiken, hè! Wel knap dat je iedere week weer zo'n 'opdracht' uitwerkt.

  BeantwoordenVerwijderen