woensdag 27 februari 2019

Chauvinisme.

Ja, ik weet wel dat er in heel ons land prachtige plekken zijn, mooie dorpen, leuke stadjes, kanalen, rivieren, polders, bossen en duinen. Je kunt overal fietsen en dat kunnen wij weten, want we fietsten enkele jaren geleden "De ronde van Nederland", maar hé, fietsen doe je in Brabant, haha lekker chauvinistisch hè. Het enigste wat we niet hebben hier is de zee, maar verder.........!


 En gefietst hebben we de afgelopen dagen, gewoon van huis uit en we genoten. Gewoon simpel, ik plukte katjes onderweg, we dronken wat bij cafeetjes waar we regelmatig komen en waar ze al bijna met de koffie klaarstaan als ze ons aan zien komen.


Heel gemoedelijk allemaal en meer hoeft het ook niet te zijn.17 opmerkingen:

 1. Zoals jij trots ben op 'jouw' Brabant ben ik dat op 'mijn' Krimpenerwaard. Fijn toch als je dat kan zijn op je eigen leefomgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja heerlijk toch en een beetje chauvinisme mag wel, toch ?

   Verwijderen
 2. Wat je zegt. Genieten van wat er op je pad komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Haha, inderdaad speldjes daar lijkt het wel op. Ik had de foto iets meer van de zijkant moeten nemen dan had je beter kunnen zien dat het kapstokhaakjes zijn. Iedereen zat buiten op het terras dus er hing dan ook geen enkele jas.

   Verwijderen
 4. En ook Almere heeft zijn mooie kanten. Als je er oog voor hebt , de tijd voor neemt en het mooi weer is, vind ik het overal wel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat gaaf hé Toos, het leven is goed in mijn brabantseland, en dan denk ik aan Brabant want daar brand nog licht, en zo zijn er vást nog veel meer liedjes,
  heerlijke rust, ik zoek die meer en meer op:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De Noordkop is óók heel mooi😉. Gisteren fietste ik nog door onze polders, ze zijn op dit moment nog kaal en de bollen zijn nog onder een !aagje stro bedekt, maar hier en daar kwam er al iets groens tussendoor omhoog piepen en vertellen dat het niet lang meer doet voordat de bollenvelden weer in bloei staan!
  Je hebt gelijk, Nederland is overal zó mooi, maar daar waar je bedje staat, is het nét iets mooier.😂

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk hè, als de zon weer schijnt. Naast Brabant weet ik nog een paar leuke plaatsen, ha ha....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het was te merken in de afgelopen dagen dat het stalen ros weer massaal van stal gehaald werd om al peddelend op de pedalen van het mooie weer te genieten en de omgeving!
  Wil hier als geboren en getogen Brabantse in het midden laten welk deel van ons land het mooiste is want ik vind elke provincie wel iets aantrekkelijks hebben.

  Zo struinde ik deze week heerlijck vrij door de Brabantse binnenlanden,een inkijkje te nemen in het rijke Roomse leven,langs het statige klooster van de missie zusters en de kloostertuin met Maria grot.
  Bij de koeien en kalfjes te kijken,heerlijk weg te dromen op het terras en te smullen van hemelse en aardse gerechten.
  Een rondje wat voor mij met rollator als hulpmiddel goed te doen is.

  Fijne dag en nog veel prettige fiets kilometers!

  Groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Niks mis met liefde voor de plek waar je woont ; ) Zo ben ik dol op de Achterhoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, dat is echt genieten zo samen op de fiets.
  Hartstikke leuk, die verzameling haakjes!

  BeantwoordenVerwijderen