zaterdag 16 maart 2024

Verhalenbank.

 

Afgelopen donderdag gingen we fietsen, natuurlijk deden we dat. Het weer was deze dag volgens mij in heel Nederland schitterend en van deze, tegenwoordig zeldzame, dagen moet je profiteren. We dronken koffie in Veghel en hadden uitzicht op deze grote Magnolia. Men was er bezig met wegwerkzaamheden en er was een flink gat gegraven. Nu maar hopen dat er geen wortels worden beschadigd.

Iets verderop, in Uden, zagen we deze mooie mozaïek bank.
 
En wat voor een, nou een behoorlijk grote (8 meter lang).
 
Het bleek de tweede Udense Verhalenbank te zijn en als dit de tweede is, moet er ook een eerste zijn, dus die moeten we ook maar eens gaan opzoeken dan.

Deze bank is een ontwerp van Nelleke Hoppenbrouwers, docent beeldende vorming bij Kunst & Co en zij ontwierp deze bank in 2008.
 
Ze begeleide het project, met als achterliggende gedachten het uitwisselen van verhalen tussen ouderen en jongeren.

Die herinneringen zijn allemaal terug te vinden op de bank, in de vorm van zelfgemaakte collagetegels.

Wist je al ?

Weet je nog ?

Met, weet je nog, of wist je al, beginnen natuurlijk vele gesprekken en dat was helemaal de bedoeling. 
Op de collagetegels stonden mooie afbeeldingen (meer dan deze vier), waardoor je sowieso aan de praat raakt. Wij in elk geval wel en omdat het ook zowat tijd was om wat te eten, aten we daar op de bank, lekker in het zonnetje, onze krentenbol op.
En wat denk je, bij thuiskomst zagen we dat we de eerste 1000 km in dit jaar hadden overschreden. Best wel aan de late kant, in vergelijking met vorig jaar, tja het weer was vaak spelbreker. Maar een lekkere lunch hebben we toch wel verdiend, vinden wij dan hè !




 


9 opmerkingen:

  1. Donderdag was het weer veel beter dan de woensdag dat wij fietsten. Het is jullie gegund hoor. Qua kms liggen jullie ook nog voor. Ik zit op 845 in dit jaar. En mooi die bank. Dan smaakt je krentenbol extra lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk gedaan op die bank. Nu al de 1000 kilometer gepasseerd? Complimenten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gezellige bank, ik zag inderdaad al genoeg ‘stof’ voor een gesprek. Leuk dat de eerste 1000 km een feit is, nog knap gezien het natte weer. De lunch is dik verdiend;) Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke bank. Ik hoop dat er veel fijne gesprekken op gehouden worden. Het was heerlijk om buiten te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk zo'n verhalenbank, geweldig idee. Ik kan me voorstellen dat daarop de verhalen wel loskomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zeker hebben jullie een fijne lunch verdiend! Mooi, hoor: zo'n verhalenbank.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo mooi de Magnolia..... je ziet ze hier nu ook overal staan! xxx Alet

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Die magnolia is werkelijk schitterend. Net niet in bloei. Misschien staat ze meer op de wind. Wat een joekel van een bank. Daarop kan je megagesprekken voeren. Mooi woord: verhalenbank. Spreekt zwijgend tot de verbeelding.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Die bank is echt heel mooi. Het is een beetje ver fietsen voor ons, anders ging ik zeker kijken. Tuurlijk had je de lunch verdiend!

    BeantwoordenVerwijderen