donderdag 21 maart 2024

Even een rondje maken.

 

Nog even en dan ga ik met vriendin Ellen weer een dag fietsen en omdat ik haar al eens beloofd had om de Sterke Dijkenroute te fietsen, gingen mijn man en ik die ronde gisteren eerst nog even fietsen ter controle. We herinnerden ons nog wel, dat er weinig horeca op die route was en dat was nu nog steeds zo. Hier fietsten we rustig, boven op het fietspad langs de Waal. We genoten ervan, totdat even verderop een man stond, druk met zijn telefoon bezig en twee grote Duitse Herders naast zich. Die waren dus niet aangelijnd en toen wij voorbij fietsten, renden ze alle twee op ons af. Mijn is dan zo, dat hij zegt, je moet op de openbare weg en dan zeker naast een fietspad, je honden aan de lijn houden. Maar nee hoor, wij waren fout, wij hadden moeten stoppen. Gelukkig zijn we niet gebeten, maar bij mij zat er de schrik goed in en dat vertaald zich dan in een soort van slapte in de benen en dat is (haha) niet handig wanneer je moet fietsen. Op naar de koffie en dat trof, de zon scheen en we zaten lekker op het terras. 

Na de koffie weer verder, wat was het mooi en wat een  prachtig  vergezicht  over het water. Bij  Brakel, ongeveer op de helft van de route, moesten we met het veerpont de waal oversteken, toen werd het opeens héél anders, omleiding. We konden niet meer over de dijk, vanwege werkzaamheden i.v.m. het hoger en breder maken van  de dijken. De komende jaren wordt 1.500 kilometer aan dijken versterkt. We wisten nog van de vorige keer dat er ergens een bakker moest zijn waar je ook kon lunchen en kwamen we daar toch terecht. Die was er gelukkig nog, want je weet maar nooit tegenwoordig. Het voordeel van een lunch bij de bakker is, dat je altijd lekker verse broodjes hebt. Bij het afrekenen was er een klein probleem, het pinapparaat deed het niet en dat gebeurde wel vaker zei ze. Niet zo handig denk ik dan, gelukkig hadden we genoeg contant geld bij ons, maar toch !

Na de lunch weer verder met de ene omleiding na de andere, dan kon je weer een stukje dijk op, dan weer eraf, dan onder langs, dan weer langs de snelweg. We zijn wel tien keer ergens omhoog moeten fietsen, best stijl, dus dat was het enige positieve, dat we merkte dat het met onze conditie goed zat. We snappen natuurlijk wel dat deze werkzaamheden écht wel nodig zijn, maar De Sterke Dijkenroute zit er voor dit dit jaar dus zeker niet in, want je mist dan veel mooie stukken, maar samen fietsen zeker wel.





13 opmerkingen:

  1. Tja, noodzakelijk, maar het is wel soms jammer. Men werkt hier ook aan de dijk van het Markermeer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oef, wat een vreselijk avontuur. Wat een idiote man zeg, om te verwachten dat jullie stoppen omdat hij daar met zijn honden staat. Te gek voor woorden. Gelukkig konden jullie bij de bakker even bijkomen. Jammer van de fietsroute. Nu maar gauw een andere route verzinnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wat eng, die honden. Rare mensen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ah mooi uitstapje en dat nare gauw vergeten

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nee toch, je moet je honden aanlijnen en niet de wereld andersom... Wat denkt die man wel!
    Prachtig, die knotwilgen in het water...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtige foto, die eerste. Die meneer met de honden is mooi fout. Hij moet zorgen dat de honden geen (over)last veroorzaken. Te druk met de telefoon zeker. Ik zie het dagelijks tijdens uitlaten van Dientje. Heb niet gezien waar de hond poept, ik was de telefoon aan het uitlaten. Gelukkig is jullie niets overkomen, je had ook van de fiets kunnen vallen. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat is dat toch met sommige hondenbezitters. Het ligt nooit aan de hond en/of het baasje. Jullie kennen ook vast van die lange lijnen dwars over een fietspad en dan loopt er ergens in het struweel een wolbaaltje op pootjes. Indrukwekkende werkzaamheden. Ze zijn nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Waar we ook fietsen, het is met jou erbij altijd een feestje. De prachtige dijkenroute bewaren we voor volgend jaar. Hopelijk komen we dan die man met de honden niet tegen. Tot binnenkort, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik begin honden wat beu te worden, hun baasjes eigenlijk. Deze week liet iemand (geen klant) zijn hond bij ons in de bakkerij lopen en plassen! Els DDFZ

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jammer dat deze mooie route even voor dit jaar iets minder aantrekkelijk is Toos maar dat komt wel weer. Deze werkzaamheden zijn toch zeer noodzakelijk. Wat een botterik die man met zijn herdershonden, je schrikt je toch het apenzuur. Zou zelf ook meteen op mijn benen staan te trillen. Jr kent die honden helemaal niet en voor hetzelfde beginne ze bijten aan te vallen, meneer had het te druk met zijn appjes. Het broodje ziet er zeer aantrekkelijk uit, en zal ongetwijfeld goed gesmaakt hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat verhaal over die honden, doodeng, daar zou ik heel erg van schrikken. Een jaar of wat geleden kwamen er twee herders op mij af stormen op een fiets/voetpad waarop ik liep. De eigenaar van de honden riep 'Ze doen niets hoor' . Het liep gelukkig goed af maar ik kon die vent wel wat doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ze zijn hier bijna klaar met de dijkverhoging bij Lopik/Jaarsveld langs de Lek. Daarna beginnen ze weer bij Ouderkerk aan den IJssel. Wij waren vijf jaar geleden aan de beurt. Het zijn me werkzaamheden! Ongemerkt krijg ik toch er bewondering voor.
    Die honden tref je overal. Eigenlijk kunnen die dieren er niets aan doen. Eigenaren hebben het te druk met hun telefoon. Hard weg rijden en/of met je bidon spuiten...Wel lastig wanneer het twéé honden zijn.

    BeantwoordenVerwijderen