donderdag 19 januari 2023

Een tas !

 

Het was lang geleden dat ik wat had genaaid voor onze kleindochter. Vroeger kwam dat vaker voor, oma kun je voor mij.......? en dan was de vraag....een tasje maken, een hoesje of zakje voor het een of ander, een knuffel,  scrunchies naaien (deden we trouwens samen). Maar kleine meisjes worden groot, dus het komt nu niet meer zo vaak voor. Het is alweer enkele maanden geleden dat de vraag kwam, oma kun je voor mij een skateboardtas maken. Nou ik zou het proberen, had nog geen idee wat de bedoeling was, maar kleindochter wel.

Het moest een stevige tas worden, het skatebord moest er makkelijk in en uitgehaald kunnen worden, er moest een rits in en banden met een kliksluiting om op haar rug te kunnen hangen en alles het liefst in het zwart. En dan is het makkelijk dat oma nog een paar kisten heeft staan met lappen en dat hier meestal niks wordt weggegooid qua ritsen, banden, sluitingen en zo. Heel veel wordt hier hergebruikt. Ik vond het een leuk project en het slaagde nog ook. 
Het schilderwerk op het skateboard is gebaseerd op het skateboard van Reki Kyan uit de anime serie Sk8 the infinity, een serie waar ze graag naar kijkt en Reki Kyan is haar favoriet. Ze ging met een paar vrienden, met de tein, voor het eerst naar Comic con in cosplay. Comic con is een evenement vol beleving en waar je alles vindt gerelateerd aan films, series, comics, cosplay, games, superhelden, fantasy/science fiction in de vorm van activiteiten, shows, panels, fanclubs, workshops en merchandise. Kortom er is vanalles te doen. Je hoeft niet in cosplay, met andere woorden verkleed te gaan, maar Bo deed dat wel. Ze ging in cosplay, ongeveer zoals haar favoriet Reki Kyan gekleed is en daar hoorde het skateboard ook bij. Samen met haar vrienden liep ze ook op cosplay catwalk vertelde ze enthousiast. Het was een meer dan geslaagde dag en ze hebben nu al zin in de volgende keer. Tja, zo zit je met de kleinkinderen naar de Teletubbies te kijken en zo gaan ze zelf er op uit, mooi toch !
14 opmerkingen:

 1. Goed geslaagd zo te zien! Kleindochter doet ook aan cosplay, maar dan veel uitbundiger verkleed...en vaak ook akelig in de smink. Och als ze het maar leuk vinden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe handig heb je dat gemaakt. Knappe oma. En hoe fijn als je veel bewaard dan grijp je niet zo snel mis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat knap weer, dat je dat gewoon maakt. Leuk ook dat je kleindochter zo goed weet wat ze wil

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk dat ze zo'n handige oma heeft! Fijn dat ze je weer wist te vinden. De tas ziet er professioneel uit!
  Fijn dat je uitlegt waar ze heen ging en hoe; ik ben helemaal niet thuis in die wereld ☺️

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk is dat als ze zoiets komen vragen! En wat een gave tas heb je ontworpen en gemaakt. Ze kan er voor mee de dag komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat knap gemaakt! Ik zit met mijn kleindochter nog in de fase van een knuffel opknappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. geweldig toos, wat heb je dat weer mirakels mooi voor elkaar gefietst, toppie, ik zou het niet kunnen ben al blij als ik recht toe recht aan kan :-) :-) dank je wel voor je lieve felicitatie <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo Toos, dat was een aardige klus. Ik snap wel dat je kleindochter er blij mee is, helemaal naar haar zin, geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Machtig mooi toch. Iedereen blij. En jij bent ook nog eens reuze handig met dit soort opdrachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb je dat Fantastisch gemaakt Toos deze skateboard tas,
  nu niet bepaald een dagelijks model. Het ziet er heel degelijk
  uit. Handig dat je zoveel spullen hebt waar je uit kunt putten.
  Voor mij ook niet vreemd hoor, zelf bewaar ik ook alles.
  Dit is ook weer een leuke leeftijd voor Oma/kleindochter
  dingetjes. Wat zal ze in haar nopjes zijn met deze geweldige tas!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo leuk om zo samen nog wat met je kleindochter te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Allereerst, wat is Bo groot geworden, wat een leuke meid. En wat zal ze weer blij zijn met haar handige oma, dat heb je geweldig gedaan Toos. Complimenten. Bedankt voor je uitleg, dat is een wereld waar ik niets van weet.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een geweldige tas, helemaal op maat. Lijkt mij nog best een lastige klus.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie tas zeg! Niet alleen mooi maar ook super handig. Leuk je uitleg over Comic con….. daar had ik nog nooit van gehoord, tja als oma blijf je zo mooi op de hoogte ;) Jullie hebben al weer veel watertorens bezocht en al weer 1000 km gefietst, lekker bezig! De optocht met carnaval ziet er ook gezellig uit, zelf vieren wij geen carnaval meer, maar ik vind het super dat deze traditie blijft bestaan. Hartelijke groet, Juffrouw Ooievaar

  BeantwoordenVerwijderen