zondag 2 oktober 2022

Verwennerij.

We hadden een etentje cadeau gekregen van onze dochter en schoonzoon. Deden ze al vaker en dat is altijd heel gezellig. 

Als we daar komen is het eten nog niet klaar, nou ja er zijn natuurlijk al wel voorbereidingen getroffen, maar alles wordt meestal, voor onze neus zal ik maar zeggen, bereid.

Dat is ook wel het voordeel van een open keuken met een kookeiland.

Toen we binnenkwamen zag ik dit op een bakplaat liggen en nam ik meteen maar de eerste foto, want het kan nog wel eens voorkomen dat ik het vergeet.

Wat dit uiteindelijk wordt laat ik op het eind zien, want dit zou het toetje worden.

We begonnen 's-middags met koffie en heerlijke zelfgebakken chocoladecake, een van opa's lievelingscakes, maar die heeft hij nogal wat.

De kleinkinderen waren ook thuis dus hebben we gezellig zitten kletsen over school , over de komende  proefwerkweek, maar vooral over de aanstaande reis met de school naar Engeland. Hoop dat het nu toch écht doorgaat. 

Onder het genot van een drankje en een borrelplankje, helaas geen foto,  kletsten we nog even door totdat het voorgerecht op tafel kwam. Sushi, met daarin omelet, garnaal in krokant jasje en komkommer. Op tafel stond nog een sausje, gemaakt van sushi Soy Sauce en een klein mopje Wasabi pasta (goed roeren) om de sushi in te soppen. De kleinkinderen vinden dit ook heerlijk.

De soep was gemaakt van Miso soep. Dat zijn zakjes met een soort van pasta en kun je meestal vinden bij het sushi schap. Per kop heb je een zakje nodig. Ik kende het niet, nu dus wel. We kregen natuurlijk niet gewoon soep uit een pakje, want eerst werd er nog een bak gemengde paddenstoelen kort gebakken in olie. Er gaat warm water bij de zakjes Miso soep, lente ui gaat er bij, tauge en de paddenstoelen mix. Een echt recept heb ik er dus niet van, "de hoeveelheden is een beetje wat je lekker vind", zij onze dochter. Nou deze smaakte lekker, dus moet ik zelf nog maar eens gaan experimenteren.

Van dit gerecht was er wel een recept.

HIER vind je het:  Pokébowl kip. Misschien denk je wel kip ? Maar we mochten kiezen, kip of garnalen en ik koos voor de garnalen in een krokant laagje.

De kleinkinderen vonden dit ook weer heerlijk, alleen houden ze niet zo van mango, maar wel van verse ananas en dan smaakt het gerecht ook heerlijk.

De bonen zijn edamame sojabonen en die had ik ook nog nooit gegeten evenals de sushigember, links in het witte kommetje.
Ik drink regelmatig gemberthee, maar ingelegd in zuur had ik gember nog nooit gegeten, wel lekker bij het geheel.

Leuk om weer eens wat te proeven wat je nog niet kent.

Nu nog het toetje en terwijl dat werd bereid, konden wij even een soort van quiz doen met de kleinkinderen.


Vijgengalette  met tête de moine. (4 pers)
4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
4 vijgen
25 g amandelen
2 ti honing
tête de moine (kaaskruller)
kookring (8 cm ø)

Deegplakjes iets laten ontdooien en met de kookring 4 rondjes uitsteken. Leg ze op de bakplaat (op bakpapier)
Snijd de vijgen vanaf de bovenkant kruislings in en druppel 1tl honing (totaal) in het midden op de deegrondjes en zet de vijgen erop.
Bak de vijgengalettes in de voorverwarmde oven (200ºC) in 15-20 min, goudbruin en gaar.
Maal de amandelen tot kruimels en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
Voeg 1 tl honing toe en bak nog 30 sec, tot de honing aan de amandelen plakt.
Schud de amandelen op een bord en laat afkoelen.
Zet de vijgengalettes op 4 borden en strooi het afgekoelde honing-amandelkruim rondom.
Schaaf krullen van de tête de moine verdeel over de vijgen.
Je kunt evt 's-morgens de galette al bakken en het amandelkruim maken. bewaar het amandelkruim afgedekt op een koele plek buiten de koelkast, maar vers bereid is lekkerder.

De vijgen waren uit hun eigen tuin, die hebben het dit jaar buitengewoon goed gedaan.
Ik kreeg vorig jaar een stek van die boom, die is goed gegroeid en ik hoop ook nog eens te kunnen oogsten.





 








 

8 opmerkingen:

  1. Het is nu bijna 24 uur dus zeg maar nacht, en dan zit ik hier een tumtummetje te eten en val ik met mijn neus in de boter. Ohhhhh
    Toos, dit is toch PURE verwennerij. wat en heerlijkheden zie ik hier voorbij komen. En zelfs nog wat recepten, het kan niet anders dat
    dit een heel fijn samenzijn in geweest, en wat de culinaire kant betreft
    jullie overheerlijk hebben genoten van het diner.
    Alles ziet er zeer verzorgd uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ontzettend Lief, Leuk en Lekker! Drie keer een hoofdletter L!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, dat is niet zomaar een etentje! Wat hebben ze bijzondere gerechten klaar gemaakt... ALs dat geen verwennerij is!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een H E E R L I J K E middag en avond zullen jullie gehad hebben. Fijn dat wij ook mee mogen genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Superlekkere foto’s van een superlekker maal. Heerlijk om zo uit eten te worden gevraagd.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo, jullie werden verwend zeg. Wat een heerlijkheden allemaal. Dat vijgentoetje ga ik onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat is eten met een ster. Fantastische verwennerij.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja dit is echte verwennerij! Het ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen