zaterdag 5 maart 2022

ATC-ruil.

 

Het was weer een hele leuke ATC-ruil die MIEKE had georganiseerd en er waren veel deelnemers zoals je op de link kunt zien. Stuk voor stuk mooie creatieve kleine kunstwerkjes werden er gemaakt en hier zie je wat ik deze keer mocht ontvangen. Dankjewel Mieke ! Zelf deed ik er ook aan mee en ik verwerkte deze keer op al mijn kaartjes spijkerstof/Denim. En over Denim heb ik nog een leuk weetje.

In de 17e eeuw was Nîmes beroemd om zijn laken en zijde fabricage. Later ging men katoen importeren en indigo. De plant, INDIGOFERA, gaf deze stof een prachtige blauwe kleur. De "serge de Nîmes" ontstond, een stof die met twee draden schuin geweven werd en dus ijzersterk was. In de 19e eeuw kocht Levi Strauss, fabrikant van kleding voor mijnwerkers en goudzoekers, per ongeluk een partij "toile de Nîmes" of "toile Denim". Deze eerste partij, nr 501, gaf zijn naam aan de beroemdste broeken ter wereld.

Deze informatie las ik in een magazine over Jeans, dat lag bij onze dochter. Ik vond dat leuk, om te lezen omdat wij rond die tijd een bezoek hadden gebracht aan de stad Nîmes.

Ik maakte er nog een paar en ben eigenlijk nog bezig, want ik bedacht dat ik zo'n ATCtje ook wel op een grotere kaart kan plakken om te versturen met een verjaardag, of elk ander feest. Zo zou je ook nog Kerstkaarten kunnen maken. Ideeën genoeg !
11 opmerkingen:

 1. Het was weer een feest om ATC's te maken. Zo leuk, ieder zijn eigen stijl te zien. Nu maar hopen dat Mieke volgend jaar weer zo'n ruilbui krijgt.
  Kerstkaarten is een aanrader, ik maakte ze al een keer op die manier. Werden goed ontvangen. Die Strauss had het goed bekeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige ATC kaarten gingen over en weer! Wat een leuk idee om met denim aan de slag te gaan. Inderdaad, als (verjaardag/kerst)kaarten zouden ze het ook heel goed doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was een erg leuke ruil. Ik kreeg er ook een van jou, dank je wel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, ik vind jouw ATC's super stoer! Wat leuk om elkaar zo te verrassen in blogland. Ik heb al heel veel blogberichten hierover gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankzij jullie mooie inzendingen was het weer een mooie ruil. Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eén van die mooie kaartjes mocht ik ontvangen. Heel hartelijk bedankt!
  Ik mag graag nieuwe dingen maken uit oude spijkerbroeken. Een kaartje met als titel "Toile Denim" is dus heel toepasselijk.
  Hartelijke groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig zoals je Denim in jouw kaartjes gebruikt hebt. Onthouden, ik heb nog veel broeken. Vorig jaar voor het eerst meegedaan, er worden erg mooie creaties gemaakt op zo’n klein kaartje. Groet, Dini

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je brengt me op een idee met die jeans. Ik hergebruik veel maar dit kan met restjes ook.

  BeantwoordenVerwijderen