vrijdag 11 februari 2022

Voor het laatst ??

Vanaf woensdag 26 januari mochten we weer naar de bios. een beperkt aantal bezoekers i.v.m. de anderhalve meter-afstandsregel, mondkapje zolang je nog niet op je plaats zit en natuurlijk  een QR-code. Omdat er per keer minder bezoekers mogen komen wordt de film in februari en maart vertoond. Wij gingen gistermiddag en omdat volgende week waarschijnlijk veel maatregelen overboord worden gegooid  was dit wel de laatste keer dat we zo royaal konden zitten. En eerlijk gezegd zal ik dát wel gaan missen. 

De Nederlandse film : Mijn vader is een vliegtuig is gekozen tot  de openingsfilm voor het Nederlands Film Festival 2021. Elise Schaap sleepte hiermee een Gouden Kalf in de wacht. Zeer enerverende film over een vrouw met een jeugdtrauma. Vader is op jonge leeftijd uit haar leven verdwenen en de rafelrandjes die dit heeft opgeleverd moeten na de dood van haar moeder worden afgehecht. Film met veel verschillende scènes en sfeer. Gespeeld in een hoog tempo van pret tot diep verdriet en wanhoop. Mooi gemonteerd en subliem geacteerd, prachtige details, goede boekverfilming. Kan veel stof tot napraten geven, aldus de filmkeuzecommissie en daar ben ik het volkomen mee eens. Kan er nog aan toevoegen dat de film een verrassende ontknoping had.

Bronnen : Filmkrant, Volkskrant, VPRO.
 

9 opmerkingen:

 1. Heerlijk dat jullie zo genoten van deze prachtige film.
  Maar wat je beschrijft over dat het binnenkort weer op
  een normale manier kan plaats vinden lijkt mij ook een
  stuk minder. We zijn nu al twee jaar ge wend aan afstand
  houden, en dat op elkaars lip te zitten in een bioscoop
  mij ook helemaal niet meer prettig lijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een aanrader dus. Ik moet de stoute schoenen maar eens aan gaan trekken en weer eens naar de bioscoop gaan. Krijg er wel zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt me heerlijk als we weer van alle regeltjes af zijn maar sommige dingen waren ook best lekker (zoals ruim zitten in de bios).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik denk dat ik ook moet wennen aan mensen dicht op elkaar. Nu mijd ik meestal drukke plekken, maar toch...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, nu krijg ik ook opeens zin. Ga de agenda van het filmhuis Gouda een bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Film in de bioscoop, daar heb ik nou niks mee. Ik weet niet waarom niet, wel dat ik de laatste twee keer in slaap viel en lag te snurken. Te erg voor woorden hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha, wat Mieke zegt heb ik ook vaak, dat in slaap vallen. Maar ja, ik was toch altijd fan en ging voor Corona sons wel twee keer in de week. En nu niet. Ik vind het zelf ook heel raar dat ik het niet mis

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens mij zijn er heel veel mensen die de afstand fijn vinden, ik dus ook. Maar ik ben bang dat het straks weer snel als vanouds wordt, jammer!

  BeantwoordenVerwijderen