zondag 6 februari 2022

Schaatsen !

Nou, wat kun je beter doen op een dag vol met regen ? Nee wij zijn niet gaan schaatsen, maar we zaten vanmorgen wel klaar met koffie en deze lekkere tulband. Wat wil je nog meer, na het goud gisteren van Irene Schouten op de 3000 m, won Patrick Roest vandaag zilver op de 5 kilometer. Gefeliciteerd allebei !

Ik had nog nooit een tulband gebakken en toen ik een paar weken geleden deze vorm zag vond ik dat het er nu maar eens van moest komen. Het is eigenlijk best wel een grote tulband voor twee man, maar we zijn al op de helft :-) en vanavond gaan we bij onze dochter op de koffie, dus neem ik hem maar mee.

Mijn moeder bakte vroeger vaak een tulband. We hadden toen geen oven en wel een Wonderpan die de vorm van een tulband had. Je bakte dan op de branders van het gasfornuis. Sommigen zullen zich dat nog wel herinneren. 

14 opmerkingen:

 1. En ja hoor daar gaat het herinneringsluikje weer open. De wonderpan met kijkgaatje. Bij mijn moeder is er nooit een gelukt product uitgekomen, dat lag niet aan de pan, maar aan haar weinige talent voor bakken. Waarschijnlijk de reden dat er ook in mijn huishouden geen bakblik te bekennen is. Zo'n stuk tulband gaat er bij wel in hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er heerlijk uit. Sfeervol plaatje, dat laatste.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet de tulband er lekker uit! Het schaatsen was spannend tot de laatste ronde; jammer voor Patrick Roest, maar zilver is ook een mooie kleur (al begrijp ik dat hij er nog even anders over denkt).
  De wonderpan wordt in camperland nog gebruikt 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi bakblik heb je. Ik bakte ooit ook weleens een cake of tulband, maar het schiet er gewoon bij in. Toch ga ik het binnenkort eens proberen, je leest het wel als het zover is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zo'n pan. Ze bestaan nog steeds Je tulband ziet er prachtig uit en lijkt heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb wel zo'n vorm, maar ik heb nog nooit wat gebakken. Hij ziet er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schoonheid van vorm heb je daar zeg, en je tulband
  is echt super goed gelukt, misschien is hij inmiddels al
  op, haha. Dit soort lekkers noem ik altijd doorvretertjes,
  daar zou ik ook moeilijk van af kunnen blijven.
  Heerlijk om al die sporten te bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor ons was dat pofferd in een bakvorm met deksel in een pan watwe kokend dan met stroop en suiker was een zaterdag traktatie als lunch

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi, zo'n vorm! Ziet er super lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een tulband... ik vind dat zo leuk staan! En nee, ik heb er ook nog nooit eentje gebakken. Jullie zullen wel gesmuld hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. dat ziet er lekker uit Toos, en zo leuk op die vrolijke bordjes :-) feest

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er echt heerlijk uit en wat een mooie vorm! Heb ook een tulbandvorm, maar niet zo'n mooie als jij.
  Moet die ook maar eens uit de kast diepen, krijg er ook zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie vorm. dezelfde als schoondochter. Ik bak vaak een tulband, zelfs hier in Frankrijk nog gedaan, met kastanjepuree. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen