woensdag 4 december 2019

Chance.

Een jasje van tweed en een rok van handgesneden Leavers-kant met een bloemmotief, ja we zijn nog steeds in het Textiel Museum. Hier heb ik me ook aan staan te vergapen, hoe prachtig is dit. Het topje en de rok zijn gemaakt van een combinatie van twee soorten kant. Het kant met het bloemmotief is met de hand ingesneden in een ronde vorm die vierpas wordt genoemd. Zie je hoe prachtig dat is gedaan, elke vier ingesneden stukjes vormen weer een bloem. Achter elke vierpas zit een tweede laag kant. Naar dit ontwerp werden vier outfits in verschillende pasteltinten gemaakt voor de promotiefilm voor een parfum. HIER zie je het filmpje dat wij ook bij de tentoonstelling zagen.
Haute couture is een laboratorium voor creativiteit, las ik daar. Helemaal mee eens en grote bewondering voor de naaisters die het toch allemaal maar maken.

7 opmerkingen:

 1. wauw toos, wat fantastisch mooi, ik zit me hier te vergapen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doe mij zo'n jasje, wat leuk, wat leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig, je brengt me op een idee, binnenkort ook maar weer eens naar het Textielmuseum gaan, je raakt er vaak niet uitgekeken. Fijn dat jullie zo genoten hebben. Groet Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige jurk met jasje. Echt leuk dat je het ons laat zien, ik geniet er van.

  BeantwoordenVerwijderen