maandag 18 november 2019

Klaas.

Soms heb je geluk en krijg je, terwijl je voor een tentoonstelling komt, er nog een tweede bij en dan nog wel van een kunstenaar waar je al heel lang "fan" van bent. Twee voor de prijs van een, hoe leuk is dat !

Toen we pas getrouwd waren, werden we lid van de "Kunstuitleen" en een van de eerste werken die we leenden was een ingelijste koffiekan van Klaas Gubbels. Of het een litho was, geschilderd of een poster, dat weet ik niet meer. want hé het is wel bijna vijftig jaar geleden ! maar ik weet wel dat we het erg mooi vonden en daarna ook nog vaak andere koffiekannen in een andere kleur leenden.

Ongelooflijk, dat hij altijd trouw is blijven werken met slechts enkele onderwerpen uit het stilleven : ketel, tafel en stoel.
Doodgewone voorwerpen, maar wél  bijzonder door de wijze waarop ze werden uitgebeeld.
KLAAS GUBBELS is dit jaar 85 geworden en geëerd met een aantal tentoonstellingen waaronder deze in museum Beelden aan Zee met een overzicht van zijn objecten, die hij over een periode van meer dan een halve eeuw maakte.
We zagen er beelden in glas, karton, gips, brons, hout, staal en geassembleerde beelden van gevonden voorwerpen, van passend in je hand tot monumentale beelden die in de patio staan opgesteld.

Nog te zien tot 23 februari 2020.

12 opmerkingen:

 1. Dat is grappig: wij werden ook lid van de Kunstuitleen toen we net getrouwd waren. Ik gaf mijn man het lidmaatschap voor zijn verjaardag. En ook wij hadden een Gubbels 'hangen'.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je bent fan gebleven, dat geeft aan hoe trouw je bent,
  mooi Toos
  een fjne dag vandaag hé
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het werk van Klaas Gubbels zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi zeg! Ik krijg helemaal om ook naar een tentoonstelling te gaan door je foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bijzonder om zo trouw te blijven aan deze onderwerpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze man maakt zulk mooi werk, daar kun je echt heel lang fan van zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Volgens mij kom je daar gewoon met een blij gevoel vandaan. Zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat je me hier kennis mee liet maken. Ik kende deze kunstenaar niet .....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kende de man ook niet... Juist de eenvoud is sterk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toevallig las ik kort geleden een heel leuk interview met deze kunstenaar. Wat leuk dat je zijn werk eigenlijk al zo lang kent!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jij bent een echte trouwe fan!
  Onlangs las ik een interview met Klaas Gubbels in de Trouw. Uiteraard over het feit dat hij die koffiekan zo trouw blijft. "Velen zien het als een beperking. Maar door je in één onderwerp te blijven verdiepen, kun je het ook als een verrijking zien."
  Een bijzondere man!

  BeantwoordenVerwijderen