donderdag 7 november 2019

Wall Wrap.

Toen we na de tentoonstelling ( Chagall, Picasso, Mondriaan e.a migranten in Parijs ) een trap afgingen, stonden we opeens oog in oog met deze enorme tekst echt gigantisch en we hadden dan ook meteen een "Wow gevoel". Nou moet ik zeggen dat ik ook wel erg van grote kunstwerken hou en dit hier daar kun je echt niet omheen, sterker nog, je staat er middenin.

BARBARA KRUGER, maakte deze installatie in 2010 speciaal voor het stedelijk. De term 'wall wrap' komt uit de reclamewereld en staat voor een grote afdruk van een foto of tekst die de hele wand en/of vloer vult in een openbare ruimte, bijvoorbeeld een vliegveld of winkelcentrum. Krugers werk is in dit museum in verschillende varianten uitgevoerd, dit is de derde versie. Elke  variant is aangepast aan de architectonische eigenschappen van een specifieke locatie.

Kruger gebruikt heftige, emotioneel beladen uitspraken over de manier waarop mensen over elkaar denken om daarmee luid en direct tot de toeschouwer te 'spreken' - een opvallende prestatie binnen de setting van een traditioneel kunstmuseum.
Voor dit werk gebruikte ze een combinatie van Engelse en Nederlandse zinnen. Ik koos deze tekst om te laten zien en zou je meer willen, dan moet je even afreizen naar het Stedelijk, Amsterdam.

Stukken uit mijn tekst stonden op een paneel bij het werk.

6 opmerkingen:

  1. bijzonder heb haar eens zitten googlen en een pinterest pin gemaakt, héél bijzonder Toos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou echt knettergek worden in die ruimte. Niet opzettelijk maar het zijn te veel prikkels. Ik houd het bij jouw foto's die overigens fantastisch zijn.
    Lieve groet.

    BeantwoordenVerwijderen