zondag 3 november 2019

Knutselen.

Herfstvakantie, ja dat is al weer enkele weken geleden, maar ik had dit nog niet op mijn blog laten zien. Knutselen met de twee oudste kleinzonen die een dag hier waren. Zoals gewoonlijk beginnen we met cake of koekjes bakken, vinden ze alletwee nog steeds leuk. Ja en dan, want ze worden ouder en hebben niet altijd zin meer in knutselen, maar ik had toch wat bedacht en, dat vind ik dan weer leuk, ze gaven er hun eigen draai aan. Bij onze kleindochter had ik krimpplastic gezien en ik hoorde dat iedereen het ontzettend leuk had gevonden om ermee te werken. Ik had wel bedacht dat ik voor de jongens geen voorbedrukte moest nemen, want dat zouden ze vast kinderachtig vinden. Ik kocht dus blanco vellen en vertelde hoe het werkte, dat het in de oven moest en dat de tekening die ze zouden maken dan wel zou krimpen , maar wel wat dikker en steviger zou worden. Ze waren meteen enthousiast en besloten om sleutelhangers te maken met automerken erop.

op hun telefoon en op de iPad zochten ze naar de emblemen, tekenden het op de folie en dan de oven in. Ik heb een foto van het krimpen, of beter gezegd het opkrullen van de folie proberen te maken door het glas van de ovendeur, maar dat lukte niet zo best. Je ziet als je goed kijkt wel dat het opkrult en dan denk je "dat gaat niet goed" maar na het krullen wordt het weer plat. Ze vonden krimpen hartstikke grappig om te zien. HIER zag ik nog een filmpje. Regelmatig moesten ze natuurlijk ook gamen en we besloten de dag met pannenkoeken bakken. Al met al, een geslaagde dag.


11 opmerkingen:

 1. Wat gezellig allemaal. En wat een goeie ideeën.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk resultaat, vooral voor je kleinzonen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een stoere sleutelhangers, de emblemen zijn heel goed nagemaakt door de jongens. En ik zie dat jij nu ook een mooie sleutelhanger hebt🙂.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat keileuk om te zien Toos, dat moet je toch wel leuk vinden als kind, zelfs als puberjongen :-)

  jouw inspiratie is ook tomeloos he
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zeg. Bijna spijtig dat mijn kleinkinderen groot zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk. Ik wist niet eens dat krimpy dimpy ( zo heette het vroeger toch) nog bestond. Ga ik eens naar op zoek, want hier zijn de kleinkinderen echt nog in de knutsel leeftijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een leuke en gezellige dag :)
  Fijn dat de jongens een creatieve oma hebben. Dat jullie zo samen dingen hebben gedaan en gemaakt, dat vergeten ze nooit meer! Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat was een heel geslaagd idee met die krimpfolie. Ik zie ze ingespannen bezig... Wat leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die krimpfolie is een goed idee van je Toos! Fijn dat het een geslaagde dag was!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke dag hadden de kleinzonen bij jou. Wat een verwennerij. Heel creatief van de jongens om te kiezen voor zulke sleutelhangers. Het resultaat mag er zijn. Heel mooi. Dat ga ik denk ik toch ook eens een keertje doen. Lijkt me geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ben jij toch altijd leuk bezig met je kleinkinderen. Krimpfolie, ga ik ook eens naar kijken.

  BeantwoordenVerwijderen