woensdag 29 mei 2024

Watertoren 179 - Sneek.

 

We gingen  weer vrolijk verder naar onze volgende toren, deze in Sneek. Het weer was nog steeds goed, wel bewolking, maar droog. 

Dit is ook al een ouwetje, gebouwd in 1908 in een neorenaissance stijl en is ontworpen door architect G. Halbertsma. Het is een gemeentelijk monument.

De watertoren heeft een hoogte van 44 meter en één waterreservoir van 350 m³. Sinds 1998 wordt de toren gebruikt als kantoor en degenen die er werken, kunnen nog steeds door de mooie ingang naar binnen. In de toren zal er best wel het een en ander zijn uit gesloopt en ik vermoed dat dat de spullen zijn die rondom de toren nog worden bewaard. De oude wenteltrap zal daar ook zijn tijd wel hebben uitgediend.
11 opmerkingen:

 1. Kijk dat is nog eens grappig de watertoren in Sneek, reed er vanmiddag nog langs. Best wel een mooie toren is het, en inderdaad al lang in gebruik als kantoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een sierlijk geheel. Mooi dat zo'n toren weer een functie heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooie watertoren met een mooi verhaal hoeveel staan er eigenlijk in Nederland

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze vind ik een heel mooi exemplaar! Het lijkt me leuk om vandaar uit te werken...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, mooi, hé :-)
  Leuk dat je in Sneek was.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie toren. Lijkt me leuk om op zo'n mooie plek te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, dit is besist een hele mooie. Eigenlijk is alles eraan mooi, het torentje bovenop, de ramen, het metselwerk, prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtexemplaar! Past precies bij de uitstraling van Sneek. Ik ben blij dat het gebouw een bestemming heeft. Leuk dat je de wenteltrap ook op de foto hebt gezet.

  BeantwoordenVerwijderen