Dat las ik bij dit recept en dat stond me wel aan, heb het gemaakt en ook bewaard. Sindsdien al vele malen gegeten.
Hoofdgerecht - 4 pers - 20 min.
300g volkoren penne (pasta) + 1 kleine bloemkool (in roosjes) + ½ potje zongedroogde tomaten op olie (à 295g) + 1 teen knoflook (fijngesneden) + 1 rode peper (in dunne ringetjes) + 100g blanke rozijnen + 1 bakje platte peterselie (20g blaadjes fijngesneden) + 100g verse Parmezaanse kaas (zelf raspen).
STAP 1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook ondertussen de bloemkool in ca, 5 min. beetgaar. giet af.
STAP 2 Snijd of knip ondertussen de tomaten in reepjes. Verhit 4 el. van de olie uit het potje tomaten in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en peper 2 min. op laag vuur. Voeg de rozijnen en peterselie toe.
STAP 3 Doe de pasta, bloemkool en tomaten erbij en schep om. Voeg eventueel nog wat olie uit het potje tomaten toe en schaaf de kaas erover. Serveer direct.
Echt een recept voor als je eens weinig tijd hebt.
Eet smakelijk.
Dat klinkt heel lekker! Grappig dat de olie van de tomaten gebruikt wordt om in te bakken, zoiets zou ik nooit zelfbedacht kunnen hebben 😊.
BeantwoordenVerwijderenKlinkt lekker. Hier vandaag ook bloemkool op het menu maar dan in curry Madras
BeantwoordenVerwijderenHa, wij hebben ook een favoriet pastarecept met bloemkool :-)
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er lekker uit!
Bijzonder de rozijnen ook als zoete smaakmaker, lijkt me lekker
BeantwoordenVerwijderenNu zijn wij weer geen bloemkoolfans, maar ik kan dat vast wel vervangen door een andere groente. En ik denk dat we er toch een beetje vlees bij gaan doen... En dan smullen maar!
BeantwoordenVerwijderenDoor lijkt me een heerlijk pasta gerecht.
BeantwoordenVerwijderenBijzonder ziet er goed uit
BeantwoordenVerwijderenLekker snel recept. Ga ik maken. Groet, Dientje
BeantwoordenVerwijderenHet oog wil ook wat en daarom gingen mijn smaakpapillen al werken bij het zien van je foto😋Ga ik zeker maken…..maar met blokjes slagers achterham of rul gehakt….mag wel hé
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het delen.
Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com
Bloemkool eten we de laatste tijd weinig. Leuk om met pasta te combineren. Iets wat ikzelf niet zo vlug zou bedenken.Wat een mooie foto’s heb je gemaakt Toos. Ziet er heerlijk uit. Groetjes Anita
BeantwoordenVerwijderenHa fijn, een vegetarisch recept. Dankjewel!
BeantwoordenVerwijderenLekker recept, ik hou van dit soort gerechten. Apart vind ik de rozijnen maar ik hou ervan dus ik ga dit recept zeker eens maken.
BeantwoordenVerwijderenEen heerlijk gerecht Toos, dit spreekt me echt aan, denk dat ik zelf nog noten ga toevoegen dan heb ik alles wat een mens nodig heeft per dag.
BeantwoordenVerwijderenGezond en heerlijk.
Daar heb je helemaal gelijk in Josephine, dat doen wij vaak ook, maar omdat het niet in het recept staat, ben ik het vergeten erbij te vermelden.
VerwijderenWeer zo’n heerlijk recept. Niet alleen makkelijk en snel, maar ook lekker.
BeantwoordenVerwijderen