maandag 18 december 2023

Een lek in het dak.

 

Het was voorjaar en toen ik het gordijn 's-morgens open schoof, zag ik wat water op de vloer liggen. Nou, dat is natuurlijk nooit fijn, man meteen het dak op om te kijken, maar dat was toch moeilijk. Hij schoof wat grind opzij, maar waar zit het lek ? Op de plaats waar het druppelt  hoeft de lek niet te zitten. Enfin, om een lang verhaal kort te maken, nadat hij op het dak was geweest is het lekken gestopt. Ik zei nog gekscherend, dan heb je zeker een kiezel in het gaatje geveegd. Er lekte geen water meer op de vloer, maar na verloop van tijd verschenen er we gele plekken her en der op het plafond. Dat is dus echt wel vochtig geweest, maar dat zie je in eerste instantie niet, mede dankzij het prachtige warme weer. De gele kringen verschenen in de kamer, in de hal, in het toilet, in de badkamer en in de hobby/logeerkamer. Tijd dus om wat te ondernemen !


 

11 opmerkingen:

  1. Heel vervelend Toos. Maak gauw een afspraak om ernaar te laten kijken door een gerenommeerd bedrijf. Wij hebben een tijdje geleden lekkage gehad door poreus geworden loodbeslag. Lood is niet milieuvriendelijk hoorden we van de dakdekker. Nu zit er EPDM Easyflex op. Wij hadden een onderaannemer die werkte voor dakpiloot.nl en die heeft goed werk geleverd. Hij heeft bij ons platte dak een rand aangebracht die door de zon was aangetast. Ik ga een keer per jaar ons platte garagedak op om te kijken of overal genoeg grind ligt en of er geen verstopte boldraadrooster is waardoor water lang op het dak blijft staan. Dat laatste kun je zien als er op bepaalde plaatsen mosvorming is. Nou lange reactie maar misschien heb je er iets aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh jee,die drup,drup,drup heeft lang te lang zijn gang kunnen gaan🙈
    Succes met de herstel werkzaamheden.
    Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ai, dat valt tegen. Vocht kruip overal. Nu maar hopen dat je snel iemand kunt vinden die het probleem oplost.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat vervelend. Denken dat het probleem opgelost is, maar dan dit allemaal zien. Hopelijk lukt het om het op te knappen ( en liefst voor de feestdagen).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh dat is echt balen je hebt zo heel veel schade

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit zijn geen kleinigheden. Vaak is het moeilijk om te achterhalen waar het euvel zit. Succes ermee Toos.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gelukkig hoefde je geen emmers water op te dweilen, maar dit is natuurlijk ook niet fijn, kost tijd en geld om het weer te herstellen. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oeps, misschien toch maar een prof er bij roepen inderdaad. Ik hoop dat het snel opgelost gaat worden. Verzekering? Succes en dat het lek maar snel gevonden gaat worden! Groetjes Juffrouw Ooievaar

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oei, dat is minder. Succes met de reparatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat is een flink mankement geweest. Heel vervelend, want zodra je van de lekkage af bent, ben je min of meer verplicht de plafonds te witten. Succes met de afronding!

    BeantwoordenVerwijderen