zondag 3 juli 2022

Bieslookbloemenazijn.

 

Ik zag dit jaren geleden op het blog:  ogenzalf.blogspot.com maar helaas bestaat dat niet meer. Gelukkig heb ik wel een screenschot van het recept gemaakt, tenminste ik denk dat dit van haar is. Zij had een heel leuk blog en ik heb ook vaak ideeën van haar gebruikt (dat mocht hoor) en daarvoor nog heel erg bedankt Ageeth.

Je hebt niets anders nodig dan bieslookbloemen (ik had er 30) en natuurazijn.
Knip de bieslookbloemen direct onder de bloem af.
Leg ze in een bag met water om het zand en kleine beestjes te verwijderen.
Laat ze uitlekken in een vergiet en leg ze te drogen op keukenpapier of een schone theedoek (ik maakte ze droog in de slacentrifuge).
Vul een fles (mijn fles was ± 1 Liter) met de bloemen en schenker de azijn over. Sluit goed af en laat een paar dagen tot een week staan. Hoe langer de azijn staat hoe sterker hij naar bieslook gaat smaken.
Hierna kun je de azijn door een fijne zeef halen en in een flesje gieten.

Je kunt best meer bieslookbloemen gebruiken, maar ik had er op dat moment niet meer.

Heb nog niet geproefd, maar dat gaat deze week gebeuren.




8 opmerkingen:

  1. Ja, dat was een heel leuk blog. Jammer dat ze gestopt is. Maar jij hebt nog een leuke herinnering aan haar, want deze azijn zal vast heel lekker zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik mis Ageeth nog steeds. Heb dit recept toen ook bewaard, ga het eens maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me lekker. Ik gebruik wel eens de bieslook knoppen , ook lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ohhh maar dit lijkt me heerlijk smaken en het ziet er ook
    heel leuk uit Toos die flesjes. Ga het zeker een keer proberen
    alleen moet ik eerst mijn bieslook laten bloeien.
    Als je trouwens op internet naar haar site wil gaan krrijg je dit
    hieronder te lezen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze blog is alleen toegankelijk voor uitgenodigde lezers

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik las Ageeth ook met veel plezier op haar blog. Gelukkig kan ik haar nog wel op Instagram volgen! De azijn krijgt zo'n mooi kleurtje van de bieslook :-)

    BeantwoordenVerwijderen