zondag 10 oktober 2021

Hobby.

Het is fijn om een hobby te hebben, altijd wat om handen en vervelen is er niet bij. Nou hier huist ook iemand met een hobby en wat voor een. Met onze buurvrouw van vroeger maakte ik een fietstochtje en plots stonden we oog in oog met een tuin vol poppen, gemaakt van, je raad het nooit, fietsbinnenbanden.

We stapten natuurlijk even af en terwijl ik stond te fotograferen kwam de mevrouw die dit alles heeft gecreëerd   naar buiten. Ik vroeg of dat wel mocht, foto's nemen van al haar creaties, nou dat mocht. Er wordt zo vaak gefotografeerd, ze is het wel gewend. We hebben gezellig even staan praten, oftewel, zij heeft honderduit verteld.

De lekke binnenbanden krijgt ze van de fietsenmaker, het knippen van de banden doet ze 's-avonds bij de televisie en de beelden maakt ze altijd buiten. HIER vind je een link met nog een kort filmpje en een beeld van de kunstenares zelf. Een vieve dame van in de 80, die 's-morgens al haar rondje had gewandeld en 's-middags weer naar koersbal ging. Fijn toch, als het je gegeven is om dat allemaal nog te kunnen doen.

 

11 opmerkingen:

 1. Wat een lek beelden. Ontzettend knap gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou ja..... dit is toch GEWELDIG, wat een passie, en dat
  op haar leeftijd zo vol overgave bezig te zijn, ik teken ervoor.
  Fantasisch Toos dat dat jullie dit onderweg tegenkwamen.
  Echt prachig wat deze dame allemaal in elkaar zit te vlechten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, die zijn bijzonder! En ook zo groot... Ik heb wel eens iets kleins van oude banden gezien in een bloemstuk, maar dit nog nooit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is prachtig, nog nooit gezien en wie komt er toch op zo'n idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn ze groot! De herten (elanden?) vind ik heel mooi.
  Hier is het maken van dieren van fietsbanden al een paar jaar bekend. Er worden hier vooral vogels gemaakt. Laatst zag ik een aalscholver met de vleugels wijd open, prachtig! (de fietsenwinkels vliegen door de lekke banden heen , hihi)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fantastisch. 't Is vast een heel leuk mens.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier heb ik ook wel eens foto's gemaakt. We kwamen er langs met wandelen en ook wij maakten een praatje. Altijd leuk die verrassingen onderweg.

  BeantwoordenVerwijderen