zaterdag 23 oktober 2021

Crea 2021 - Alfabet - week 21 - U - Uitverkoop.


De letter U is deze week aan de beurt. Weet jij soms wat, vroeg ik tussen neus en lippen door. UITVERKOOP zei mijn man, dus ik kon aan de slag. Papier UITZOEKEN, want ik ging voor een collage. Toevallig had ik ook nog behang stalen liggen, meegenomen bij de doe-het-zelver en die kon ik mooi gebruiken. Kijken wat voor kleuren wel of niet gebruikt gaan worden, nog wat dingen UITPRINTEN en dan kan het UITKNIPPEN beginnen.


Schuiven met de materialen, hoe leg ik alles neer, hoe maak ik er een aardig geheel van. En dan maar plakken. Als het UITVERKOOP is, zijn de etalages vaak heel schreeuwerig of heel simpel. UITGEKLEDE etalagepoppen, lege hangertjes of lege dozen, kortom, simpel. En omdat de bomen op het moment ook 'UITGEKLEED' worden en onze stoep vol ligt met deze gele blaadjes, vond ik dat er wel bij passen. Na de UITVERKOOP komt er steeds weer wat nieuws en zo zal er volgend jaar ook weer nieuw blad aan de bomen komen. 

17 opmerkingen:

 1. Onwijs leuk gedaan, Toos... Volgens mij kun jij zò in het reclamevak of etaleur worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat weer een mooi doordachte invulling.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt heel leuk en mooi gemaakt. En echt over nagedacht en UITgedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend leuk bedacht en uitgewerkt Toos, ook
  heel mooi van kleuren combineren. Z9o zie je maar weer, e
  een vraag, en manlief roept iets en jij kan meteen aan de slag
  met een een heel mooi resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig bedacht en gedaan ja ik hou ook van de uitverkoop

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk bedacht!! Heerlijk zo'n meedenkende man die met zo'n origineel woord komt. Je uitwerking vind ik prachtig; hij is rustig door het beperkte kleurgebruik en tegelijkertijd is er veel te zien. Het woord in verschillende talen is een mooi voorbeeld van het feit dat de Uitverkoop internationaal is!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk bedacht. De keleuren en vormen vind ik echt heel goed bij elkaar. Ik zal jullie leuke maaksels missen als het alfabet afgelopen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Via smartphone had ik eerder gereageerd maar ik kreeg het niet geplaatst. Ik vond deze uitverkoop wel heel leuk vormgegeven met die paspoppen en hangertjes. Wat doe je ermee als je zo'n collage hebt gemaakt? Hoe bewaar je het? Hang je ze op? Geef je ze weg? Ik heb zelf destijds veel scrapbook gedaan maar nu ontbreekt de tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maak de collages rechtstreeks in mijn werkboek.
   Wat je ziet zijn de twee bladzijden.
   Ze blijven gewoon in mijn boek zitten.

   Verwijderen
 9. Wat leuk gedaan én wat goed gevonden, Uitverkoop!
  Ja, dan weet je het woord, maar jij hebt er precies de juiste plaatjes bij gevonden én er een mooi geheel van gemaakt. Je hebt er oog voor!
  Wat vervelend dat je computer het heeft begeven. Ik hoop dat er vlug een oplossing voor komt. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen